אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

צ'יפס מתנפח בטעמים

מי שחצה את גיל 20 מכיר אותו בתור הכתר של הפלאפל, אבל מה שהגיע פעם בתור צ'יפס מושלם ובודד שמתנוסס בראש הפיתה - יכול וצריך להגיע כצ'יפס הכי שווה בעולם, ובכמויות. חברים, זה הצ'יפס הכי מפנק שתכינו, בדוק

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 16/11/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 816 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-4 תפוחי אדמה  

שמן לטיגון  

לבלילה הבסיסית:

כוס קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

ביצה

חצי כוס מים מוגזים (סודה) או מים

כפית מלח

פלפל שחור בנדיבות  

לטעם שווארמה (צהוב):

כף תבלין שווארמה

חצי כפית כורכום  

לטעם גריל עוף:

חצי כפית אבקת שום או שום גבישי

כף תבלין גריל עוף  

לטעם שום שמיר:

חצי כפית אבקת שום או שום גבישי

כף שמיר יבש או חופן שמיר טרי קצוץ דק  

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים דק דק בעזרת מנדולינה או סכין (אפשר גם עם קולפן).   

2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם סמיך ללא גושים. אם צריך אפשר להוסיף טיפונת נוזל (מים או סודה).  

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

3 מוסיפים את תערובת הטעם שבחרתם. אם אתם רוצים כמה טעמים - חלקו את הבלילה לקערות והפחיתו כמויות בהתאם.

4 מחממים שמן בסיר עמוק. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן רותח עד הזהבה.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.