אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פריקסה

נכון אומרים שהצורך הוא אבי ההמצאה? אז את הפריקסה המשודרג הזה המציא רון יוחננוב (למזלנו!) כשגילה, באמצע ההכנות, שלא נותרה אף קופסת טונה במזווה. התוצאה: פריקסה אפילו טעים יותר מהרגיל, עם סלמון צלוי טרי

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 21/07/23 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 251 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריקסה (25 לחמניות ביס):

כף מלח

1 ק"ג קמח

10 גרם משפר אפייה

2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים

4 כפות סוכר

4 כפות שמן

600-650 מ"ל מים

2 כפות וודקה

שמן לטיגון עמוק

לדג:

500 גרם פילה סלמון, ללא העור 

מעט שמן זית 

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור 

כמה ענפי רוזמרין ו/או תימין 

עוד תוספות:

סלט פלפלים אדומים 

אריסה (או כל ממרח חריף שאוהבים)

תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות

ביצים קשות 

זיתים

סלט ירקות פיקנטי 

לימון כבוש

אופן ההכנה:

1 שמים את המלח בקערת המיקסר ועליו את הקמח (ומשפר האפייה), השמרים הסוכר. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השמן והוודקה וממשיכים ללוש לפחות עוד 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק בתחתית. מתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

2 יצירת הלחמניות: חותכים נייר אפייה לריבועים קטנים.

במקום טונה - סלמון מפורק. פריקסה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
במקום טונה - סלמון מפורק. פריקסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים ל-25 חלקים של כ-60 גרם כל אחד.

4 בעזרת מעט קמח מכדררים כל חתיכת בצק ללחמנייה (לחלופין אפשר לרדד את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ ולקרוץ לחמניות בעזרת חותכן). מניחים כל לחמנייה על ריבוע של נייר אפייה ומתפיחים שוב כשעה.

5 מחממים שמן עמוק לחום בינוני (155-160 מעלות) ומטגנים את הלחמניות עד הזהבה משני הצדדים.

6 הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות.

פריקסה - כל המרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פריקסה - כל המרכיבים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

7 מניחים את הסלמון על נייר אפייה וזולפים שמן זית ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל, מסדרים את ענפי עשבי התיבול וצולים בתנור החם 18 דקות.

8 מפוררים את הדג בכף עד לקבלת פתיתים שמזכירים טונה.

9 ממלאים כל לחמנייה בדג ובשאר התוספות, ומגישים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות