עוגיות מזל בקלי קלות
אז אפשר לסכם ש-2020 לא הייתה שנה מדהימה, אבל הנה - עוד רגע והיא כבר מאחורינו. לכבוד השנה החדשה נכין עוגיות מזל, כמו במסעדות סיניות או בסרטים אמריקאיים, ומה נכתוב בפתקים? שנה טובה, בריאות ורק אוכל טעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 חלבונים
30 גרם חמאה מומסת
חצי כוס קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר לבן
3 כפות חלב / מים
מעט תמצית וניל / תמצית שקדים
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכינים מראש את הפתקים שרוצים להכניס לעוגיות.
2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5 מניחים כ-2 כפות מהבלילה ומשטחים לעיגול, חוזרים על הפעולה, מקפידים על מרווחים בין העיגולים.
6 אופים כ-8 דקות או עד הזהבה.
7 מוציאים מהתנור ועובדים במהירות, לפני שהעוגיות מתקשות: מנתקים את העוגייה מהנייר, מניחים את הברכה ומקפלים ל-2. כדי לקבל את הצורה הייחודית של עוגיות המזל - מקפלים את חצי העיגול שקיבלנו על דופן של ספל או כוס: מניחים את החלק הישר של חצי העיגול על הדופן ומקפלים משני הצדדים. העוגיות מתקשות במהירות ושומרות על צורתן (ניתן לקפל בעדינות גם ללא ספל, אבל יוצא פחות מדויק ויפה).
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.