אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פיצה מבצק טונה

אחרי שהכנו פיצה על טורטייה, על כרובית ועל בצק שקדים, קבלו את ההברקה הבאה: את הפיצה היפה שבתמונה הכנו על בצק שעשוי בעיקר מטונה, ואתם בכלל לא מתחילים לדמיין איזה טעים זה יצא. מי בכלל צריך קמח (ופחמימות)

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 20/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 431 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קופסת טונה (עדיף במים)

2 כפות גבינה לבנה

ביצה

מלח

פלפל שחור

לפיצה:

2 כפות רסק עגבניות איכותי

כף רוטב פסטו מוכן

גבינת מוצרלה או כל גבינה שאוהבים, מגוררת

תוספות - איזה שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית. מורחים את הבלילה בצורת עיגול או מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושולחים לתנור ל-5 דקות (לחצי אפייה).

3 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים גבינה מגוררת ותוספות, אם רוצים.

4 מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד הזהבה.

*אפשר לתבל באורגנו, בזיליקום וכדומה.

פיצה מבצק טונה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ותראו איזה יופי היא נחתכת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".