אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

בורקס טורקי

כשביקשנו מרותם ליברזון מתכון לבורקס טורקי לא שיערנו עד כמה אנחנו עומדים להתענג על התוצאה. מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם נגיעה קלה של שום, בצק פילו מתפצפץ עם שמן זית - מה עוד אפשר לבקש מבורקס?

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 12/02/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 26 ס"מ:

10 דפי פילו (אם יש עבודת יד - מה טוב)

שמן זית

למלית:

6 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מוחלט

2 כפות שמן זית

בצל, קצוץ דק

שן שום, קצוצה

מלח

פלפל שחור

לעיטור:

שמן זית או ביצה טרופה (ואז המתכון לא טבעוני)

שומשום

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומניחים לצינון.

2 מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והשמן שבמחבת, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים ומצננים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 לוקחים דף פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו.

5 מסדרים חמישית מהמלית בקצה הדף, לאורכו, ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מרופדת נייר אפייה.

6 ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו, ומרחיבים את השבלול בצורה מעגלית.

7 מברישים את השבלול בשמן זית או בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהשבלול שחום. מגישים עם ירקות וביצים קשות.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!