אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קרוטונים ביתיים

לא משנה איזה מרק אתם מכינים, אם תגישו אותו עם הקרוטונים הנכונים הוא יזכה אתכם בתהילה כפולה ומכופלת. וקרוטונים נכונים מכינים ככה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 29/01/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כיכר לחם או חלה מכל סוג שהוא, בני יום או יותר

6 כפות שמן זית משובח

כ-2 כפות תבלינים יבשים, לפי הטעם: מלח (חובה), פפריקה מתוקה או חריפה, אבקת שום, אבקת בצל, תימין או רוזמרין מיובשים או אפילו בהרט וצ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 פורסים את הלחם לפרוסות בעובי של סנטימטר אחד וחותכים לקוביות (לא מוותרים על הקשה של הלחם, הוא מוסיף אקסטרה קראנץ'). מסדרים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת נייר אפייה (או שתי תבניות, אם צריך).

3 מערבבים בקערה שמן זית ותבלינים יבשים. מלח חייב להיות, כל השאר לפי העדפותיכם, וכמובן שכדאי לערבב בין כמה.

4 יוצקים את השמן המתובל על קוביות הלחם ומערבבים כך שכולן יכוסו. משטחים אותן חזרה בתבנית.

5 צולים את הקרוטונים בתנור החם 10-12 דקות, עד להשחמה יפה. באמצע הדרך מערבבים אותם בתבנית, כדי שייאפו גם מהצד השני.

6 מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

לבלוג של רותם ליברזון

קרוטונים של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קרוטונים של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בתיאבון!