אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לפעמים קציצות טובות הן כל מה שצריך, לא בשביל לשנות את העולם או להחזיר את החיים למסלול (הלוואי), אלא בשביל רגע אחד מול השולחן שבו אפשר להרגיש שהכל בסדר. כשאנחנו מדמיינים קציצות טובות זה מה שאנחנו רואים

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 01/04/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו עוף טחון

בצל' קצוץ דק

חצי כוס פירורי לחם

חופן פטרוזליה קצוצה דק

2 ביצים

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

שמן זית לטיגון

לרוטב:

בצל, קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

רסק עגבניות קטן

מלח

פלפל שחור

צ'ילי חריף לפי הטעם

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות.

2 מטגנים את הקציצות במחבת עם מעט שמן זית מכל הצדדים עד להשחמה.

3 הרוטב: בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

4 מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה, עד שקצת מסמיך.

5 מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה. מגישים על אורז לבן.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** אפשר לוותר על שלב הטיגון, ולהסתפק בבישול של העגבניות ברוטב. במקרה כזה חשוב להכניס אותן לרוטב רק כשהוא ברתיחה מלאה, ולהאריך את זמן הבישול לחצי שעה.