אוכל
צילום׃ Valerio Pardi, shutterstock

דג שלם בתנור

טוחנים כמה עשבי תיבול ושום, מורחים את הדג טוב טוב מכל כיוון, עשרים דקות בתנור וזהו. זה כל מה שמפריד ביניכם לבין מנת דג בתנור שלא נופלת ממנת דג של מסעדה. סלט קטן ליד והסתדרתם

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 26/02/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.9 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בר ים/דניס (כל דג לבן שאוהבים) במשקל קילו-קילו וחצי

לרוטב/ממרח:

חצי כוס שמן זית

צ׳ילי ירוק

חופן כוסברה

4 שיני שום טרי

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל.

2 טוחנים את כל מרכיבי הרוטב.

3 מניחים את הדג על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וחותכים 3 חריצים לרוחב הדג משני הצדדים.

4 מורחים את הדג במשחת העשבים מכל הצדדים (וגם מבפנים).

5 אופים על מצב גריל כעשרים דקות או עד שהדג שחום מספיק מבחוץ ומוכן מבפנים.

6 מגישים עם לימון טרי.

* המנה מיודעת ל 2-3 אנשים.