אננס, פלפל ירוק ופלפל חלפיניו

אם היו מבקשים מאיתנו לחלק את החיים לשני טעמים הם ללא ספק היו מתוק ומר. טוב נו, אולי מתוק וחריף. או חריף ומר? כנראה ששני טעמים לא מספיקים לחיים, אז אין סיבה שיספיקו לנו על הפיצה. השילוב בין המתיקות של האננס, המרירות של הפלפל והחריפות-חמיצות של החלפיניו יוצרים את אחת הפיצות האהובות עלינו.

>> רוצים אולי לזכות בפיצה מתנה לשנה, או בפרסים שווים וטעימים אחרים? השתתפו בסקר חוקי הפיצה הגדול

חצילים, שום ופפרוני

מיליוני רומנים לא טועים, חצילים ושום הם מסוג השילובים שנבראו בגן עדן. תהיו אמיצים וקחו את הפיצה הזאת אל הקצה עם הספייסיות של הפפרוני. רק קחו בחשבון שזה לא שילוב שמתאים לכל סיטואציה. למשל, לא היינו בוחרים בה לדייט ביתי ראשון, לארוחת צהריים במשרד או לכל התרועעות בחברת אנשים.

אננס (צילום: Fir0002/Flagstaffotos, Wiki)
האמת, אננס תמיד בא טוב|צילום: Fir0002/Flagstaffotos, Wiki

פלפל קלוי, בולגרית, טונה וזיתים שחורים

אחד הסודות ליצירת שילובי פיצה מוצלחים טמון, לא תאמינו, בסלט האהוב עליכם. הכוונה היא לא לקחת פיצה ולזרוק עליה סלט ערבי קצוץ דק, אלא לקחת סלט שאתם אוהבים ולעשות לו טוויסט. השילוב הזה הוא הטוויסט שלנו לסלט יווני על פיצה. ותאמינו לנו שזה עובד.

אננס, גבינת עזים ובצל

נכון שתמיד אמרו לכם שניגודים משלימים? כטיפ לחיים קחו את זה בעירבון מוגבל, אבל באוכל זה כמעט תמיד עובד. כשהמתיקות והמרקם הקשה של האננס מתנגשים עם הרכות והמליחות של גבינת העזים קורה הדבר שממנו נוצרים חלומות. או חדי קרן. והבצל? הוא פשוט שם. בצל תמיד בא טוב על פיצה.

פלפל חריף (צילום: Kadir Barcin, Istock)
עוד משהו שישדרג כל מנה|צילום: Kadir Barcin, Istock

בשר בקר וריקוטה

זוכרים את הטיפ של הסלט? אם הגעתם עד לכאן אז בהחלט מגיע לכם לקבל גם הטיפ השני הכי חשוב לפיצה. שילובי הפסטה האהובים עליכם יעבדו כמעט תמיד גם על פיצה. אחת הפסטות האהובות עלינו היא בולונז עם ריקוטה. כבר יש במשולש הפיצה בצק, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. זרקו על זה קצת בשר טחון וריקוטה ותצא לכם מאמה-מיה של פיצה.

>> והנה מתכון לפיצה ביתית בניחוח איטלקי

חזה בקר, פסטרמה וזיתי קלמטה

מכירים את זה שבא לכם נורא פיצה לארוחת צהריים אבל אתם יודעים שלא משנה כמה משולשים תבלסו, שעתיים לאחר מכן הבטן שלכם תדרוש אוכל? אז פיצה עם בשר. וכמה שיותר בשר. למרות שהשילוב בין שני הנקניקים והגבינה הוא נהדר, יש משהו במפגש ביניהם שיוצר דומיננטיות עזה של שני הטעמים וזיתי הקלמטה כאן כדי לשבור אותה.

פסטרמה (צילום: istockphoto)
כן, חזה בקר, פסטרמה וקלמטה|צילום: istockphoto

אנשובי, פלפל חלפיניו ושעועית ירוקה טרייה

שמענו שיש בעולם אנשים שלא אוהבים אנשובי. אנחנו לא מבינים מי אתם ולמה יצאתם ככה, אבל החדשות הטובות הן שעוד יש לכם סיכוי לשנות את זה. שוב, הסוד הוא לשבור טעמים חזקים באמצעות שילוב של טעמים עדינים. אנשובי כבוש ומלוח פוגש שעועית טרייה וטעם חדש בא לעולם. קחו את השילוב המוצלח הזה ותחדדו אותו עם חריפות מרירה של חלפיניו. כאן ייגמרו הצרות שלכם.

זיתים ירוקים ופטריות טריות

האוכלוסייה הישראלית נחלקת לשני סוגים של אנשים: אלה שבצד של ירדנה ארזי ואלה שבצד של עפרה חזה. אה רגע, זה היה באייטיז. אז שני סוגים אחרים של אנשים: אלה שאוהבים פיצה עם זיתים ואלה שאוהבים פיצה עם פטריות. אז תהיו מקוריים ועזבו אתכם מהמחנאות הפלגנית הזאת - פיצה עם פטריות וזיתים ירוקים זה שילוב מנצח, ושאף אחד לא יגיד לכם אחרת. 

>> לחנות של דומינוס
 >> והנה המון מתכונים לחנוכה