אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

תבשיל רגל ושעועית

ה"טבחה" הטריפוליטאית - שווה לחכות בשבילה לילה שלם

דולי לגזיאל | mako | פורסם 07/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן

בצל קצוץ

כף פפריקה (מתוקה או חריפה, מה שבא לכם)

2 כפות ועוד כף רסק עגבניות

מלח

כפית כמון

3 חתיכות של רגל פרה

חצי קילו שריר, חתוך לקוביות

3 עצמות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

שעועית לבנה שטופה במים – לפי החישוב של חופן לכל סועד (לא צריך להשרות קודם)

3 שיני שום קצוצות

ראש שום שלם, עם הקליפה

אופן ההכנה:

1 משחימים את הבצל בסיר (בחרו סיר שמתאים גם לתנור).

2 מוסיפים את הפפריקה, שתי כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מוסיפים עוד כף של רסק עגבניות, מלח וכמון.

3 מכניסים לסיר את הבשר (שני הסוגים), העצמות, השעועית, תפוחי האדמה, השום הקצוץ וראש השום, ומכסים במים. מוסיפים כ-6 קוקלות (אם יש) ומביאים לרתיחה.

4 מעבירים לפלטה או לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (כ-100 מעלות), ומניחים להתבשל כל הלילה.