צילום׃ דנה בר-אל שוורץ
תבשיל רגל ושעועית
ה"טבחה" הטריפוליטאית - שווה לחכות בשבילה לילה שלם
דולי לגזיאל | mako
| פורסם 07/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 כפות שמן
בצל קצוץ
כף פפריקה (מתוקה או חריפה, מה שבא לכם)
2 כפות ועוד כף רסק עגבניות
מלח
כפית כמון
3 חתיכות של רגל פרה
חצי קילו שריר, חתוך לקוביות
3 עצמות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
שעועית לבנה שטופה במים – לפי החישוב של חופן לכל סועד (לא צריך להשרות קודם)
3 שיני שום קצוצות
ראש שום שלם, עם הקליפה
אופן ההכנה:
1 משחימים את הבצל בסיר (בחרו סיר שמתאים גם לתנור).
2 מוסיפים את הפפריקה, שתי כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מוסיפים עוד כף של רסק עגבניות, מלח וכמון.
3 מכניסים לסיר את הבשר (שני הסוגים), העצמות, השעועית, תפוחי האדמה, השום הקצוץ וראש השום, ומכסים במים. מוסיפים כ-6 קוקלות (אם יש) ומביאים לרתיחה.
4 מעבירים לפלטה או לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (כ-100 מעלות), ומניחים להתבשל כל הלילה.