צילמתי את הטור הזה לפני חודשיים בערך. נראה לי נחמד לשתף אתכם קצת ברעיונות ובמשחקים שלי עם המבורגר. אז עוד לא ידעתי מתי בדיוק אפתח את דוכן ההמבורגרים שלי. אז אפילו לא שיערתי לעצמי מה יקרה חודשיים אחר כך.

אז מי שהספיק לבקר בסוסו אנד סאנס יזהה בוודאי חלק מהמנות. מי שלא ביקר מוזמן להגיע, ועד שזה יקרה - להכין בעצמו בבית.

המבורגר

מרכיבים (כ-8 קציצות):
300 גרם מכסה אנטרקוט
400 גרם שייטל
300 גרם אונטריב
100 גרם בצל לבן מטוגן
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים הכל בקערת ערבוב. לשים היטב.

2. צרים כדורים במשקל של 120 גרם (עידן הסליידרים הכה האהוב החל. לא עוד המבורגרים שמנמנים שכובדם במקומם מונח אלא קציצות קטנות יותר שמזרזות את הליך ההכנה ולא מפוצצות אותנו. בא לכם להתפוצץ? שימו יותר קציצות בלחמנייה).

3. צולים או מטגנים.

המבורגר צ'דר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
המבורגר צ'דר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

80/20 צ'דר
מה זה בכלל? פשוט מאוד. 80 אחוז בקר, 20 אחוז צ'דר - וקדימה לערבב. התוספת בתוך הקציצה. ברגע שתניחו את ההמבורגר על הגריל הגבינה תימס בתוך הבשר ולחובבי הז'אנר זהו רגע קסום ומענג במיוחד.

ביצה בקן
לא כל המבורגר צריך למלא בתוספת - למרות שחזה אווז מעושן, מח עצם ובשר טלה הן אחלה אופציות. כולנו אוהבים ביצת עין על ההמבורגרים שלנו (בסוסו אנד סאנס הכנסתי גם סלט ביצים, למי שפחות אוהב את החלמון המתפוצץ), אבל אופציה נפלאה ויפהפייה נוספת היא להכין את ביצת העין בתוך ההמבורגר, או ליתר דיוק - להכין ביצה בקן. קצת נוסטלגיה משודרגת. 

אז איך זה מתבצע? קלי קלות: לוקחים 4 כדורי המבורגר קלאסי מהמתכון לעיל. משטחים אותם ובעזרת כף מוציאים את ליבת ההמבורגר כך שייווצר חור קטן במרכז.

במחבת עם מעט שמן זית סוגרים את הבשר מצדו הראשון. הופכים את הבשר ויוצקים ביצה לתוך החור. מחכים שתי דקות ומעבירים בעזרת מרית את ה"ביצה בקן" ללחמנייה טעימה.

המבורגר כרובית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
המבורגר כרובית|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המבורגר כרובית
וכמובן, יש בינינו גם צמחונים שמתים לטעום המבורגר טעים. אני בניגוד לרבים אוהב את הקונספט של השימוש בשם הגנרי של המנה גם אם היא עשויה מעדשים. כמו שהמבורגר עשוי נתחי בקר ועדיין נקרא המבורגר, כך מבחינתי מבחר עדשים ושעועיות יכולות להיקרא המבורגר. וגם קציצה העשויה מכרובית:

מרכיבים:
ראש כרובית, מופרד לפרחים
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל לבן, קצוץ
כף שמן זית
כוס פירורי לחם
ביצה
3 כפות קמח
כפית תבלין שווארמה
כפית שאטה גרוס
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכרובית 10 דקות בסיר עם הרבה מים, ומסננים.

2. במקביל מבשלים את העדשים כחצי שעה עד לרכות. מסננים.

3. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל להזהבה. מסננים.

4. קוצצים את הכרוביות והעדשים ומעבירים לקערה ביחד עם הבצל ושאר המרכיבים. מערבבים היטב ומקררים לפחות לשעה. צרים קציצות ומטגנים במחבת. אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות.

>> בפעם שעברה הכנו עם עומר מילר לביבות מגניבות