לא רבים מעריכים את עוגת הדבש הישנה והטובה, אך אוהדיה השרופים – כמוני – יכולים להבין כמה קשה המשימה של יצירת העוגה המושלמת. היא צריכה להיות לא מתוקה מדי, אך כמובן לא יבשושית וחונקת; עליה להיות מתובלת כהלכה, אבל לא עמוסה מדי בארומות זרות שמפריעות לדבש הפשוט והאהוב למלא את חלל הפה ולהביא אליו טעם של חג ושל סתיו. ואכן, לא בהרבה מקומות מצליחים לדייק ולייצר את עוגת הדבש הנכונה. קבלו מורה נבוכים קצר למי מצליח מה, איך וכמה, איפה מומלץ לרכוש – ואצל מי עדיף לוותר.
לא חובה בכלל
בן עמי
דווקא קונדיטוריה מובחרת כבן עמי נופלת בפח המתיקות. עוגת הדבש שלהם מתוקה, מתוקה הרבה יותר מדי – ולא מאפשרת לי לקחת פרוסה נוספת, שלא לדבר על לסיים את הנוכחית. 42 שקלים.
את השילוב בין הדבש והשוקולד בעוגת השוקולד והדבש של קיורטוש מצאתי כמו ללכת בלי ולהרגיש בלי: לא דבש ולא שוקולד. הטעמים מתנגשים זה בזה, והתוצאה יבשה משהו.
מובינג קפה
במובינג ניסו לעשות מין שילוב מקורי בין עוגיות פיננסייר, שהן מאפה צרפתי קלאסי, לעוגת הדבש האהובה שלי. יצאה להם עוגה יפה נורא שנראית כמו עוגה סופר-ביתית שכרגע יצאה מהתנור של סבתא שלי; הבעיה מתחילה בביס הראשון, שמגלה מוצר רטוב ומתוק מדי שמזכיר עוגות סולת. 19-35 שקלים.
טיב טעם
ברשת טיב טעם מוכרים עוגות דבש בצורת עוגה אנגלית קטנה וסטנדרטית. העוגה מאוד מתוקה, וניכר בה טעם של דבש ניגר. לטעמנו זה היה טיפ-טיפה יותר מדי. 39.90 שקלים.
דווקא כדאי
קונדיטוריית שני
עוגות הדבש של קונדיטוריית שני טעימות וביתיות, ולמרות שקצת חששתי מהכותרת "פיקנטית" על האחת, שמחתי לגלות שמדובר בלא יותר מעקצוץ קטן של פלפל שאטה שלא פגם בחוויה הדבשית. חובבי החריף יאהבו, אני העדפתי את הפרוסה הרק-מתוקה עם הליקר והדובדבנים. 36-47 שקלים.
אספרסו בר
היציאה החמודה של הרשת לקראת החג היא דווקא עוגיות מרנג פריכות וגדולות, מעוטרות בפיסטוקים ושקדים, שממלאות את הפה במתיקות מתפצחת. 12 שקלים לעוגייה.
קאנאפס
בחברת קאנאפס סוגרים לכם את סיפור הקינוח לערב החג במעמד שלוש קומות מרהיב ועמוס בעוגות אישיות מגוונות. חלק עם קרם, חלק עם פירות, חלק עם שוקולד – וחלק עם קרם ופירות ושוקולד גם יחד. המארז החגיגי כולל 30 מינים של עוגות דבש מיני ו-16 פטיפורים, ואנחנו חייבים להודות שעם איך שהוא נראה, כמעט שלא הרגשנו שהטעמים היו טיפה'לה מאכזבים. 399 שקלים.
רולדין
הגרסאות המקוריות של רולדין לעוגות חג הן סברינות אישיות בסטייל רטרו, במילוי שמנת מתוקה מוקצפת ובטעמי דבש טבעי ומרמלדת פטל. בומבת המתוק הזו הייתה קצת גדולה עלינו – אבל אם מתחלקים במנה האישית עם עוד שני אנשים, זה יכול לעבוד. 24 שקלים ליחידה.
לרוץ לקנות
טאטי
הנה מקום שהצליח לעשות את הבלתי אפשרי: עוגת הדבש הקלאסית של טאטי פשוטה וטובה. נעימה בפה, לא מתוקה מדי, לא מתובלת מדי. 42-47 שקלים.
שמו
שמו מגיש את הגרסה הראש-שנתית שלו לדובוש, עוגה הונגרית מסורתית בשילוב שכבות בצק, דבש וקרם וניל. טעים לאללה, מקורי, כיפי, קליל ונשלק בלי להרגיש. 49 שקלים.
לחם יין
העוגה של לחם יין יפה מבחוץ ויפה מבפנים. היא קצת יבשה אמנם, אבל חוסר המתיקות שלה מוצלח, ובשילוב מדויק עם השקדים הפרוסים יוצר תמהיל נכון. מתקבל טעם מענג של עוגת קפה מושלמת (כזו שלוקחים ממנה עוד פרוסה, ועוד אחת). 39 שקלים.
גרג
עוגת הדבש של קפה גרג צנועה. היא נראית כמו עוגת דבש קלאסית, וטעמה בהתאם: פשוט, ביתי, מזכיר דובשניות ומשובץ באגוזים. היא לא מתוקה מדי ולא לחה – אבל גם לא סובלת מתסמונת היובש המחניק. בקיצור, עוגה טובה. 37 שקלים.
קייק ארט
כמו זו של גרג, גם עוגת הדבש הזו פשוטה למראה - וזה מה שעושה אותה לשווה כל כך. כל נגיסה היא תענוג, ובעוגות שכאלה טמונה הסכנה - שלוש פרוסות היו כלא היו על הצלוחית שלי, מבלי שהרגשתי בכלל.
מתוקה
וואו. עוגת "פרימדונה" – עוגת יום ההולדת לשנה החדשה של מתוקה – היא יפהפייה, לא פחות. היא מצופה בשכבה לבנה נוקשה של סוכר וניל, ונראית לגמרי כמו עוגת יומולדת מהסרטים – כולל הכיתוב המתוק תשע"ג באותיות סוכר. גם כשפורסים אותה נשארת הפרימדונה מרשימה - דבש עם שכבה דקה של גאנאש שוקולד, שמוסיף טוויסט עדין והופך אותה לקינוח מתוחכם ומתאים לראש השנה. 189 שקלים.
לחמנינה
לסיום המלצה על קינוח אחר לחג: עוגיות הפירות היבשים בדבש של קונדיטוריית לחמנינה, שעושות בית ספר לכל אותן עוגיות שהכרנו עד היום. מדובר בריבועי בצק פריכים עם כל-טוב דביק, מתוק ואלוהי בפסגתם, שאיכשהו לא מותירים ברירה אלא להמשיך ולאכול מהם עוד ועוד. ביג לייק.