יופלה שטוזים

אין תמונה
יופלה שטוזים. הפירות האדומים הכי טעים

פרסומת ידועה גורסת שילדים לומדים לדבר בסדר הזה: "אבא, אמא, במבה". אצלנו אמנם למדו להגיד "אמא" לפני "אבא" ו"במבה" עוד לא בלקסיקון, אבל "גמדים" בהחלט כן. גם מי שמשתדל לא לתת לילדים גישה חופשית למגירת הממתקים נופל בפח המתקתק של הגביעים הקטנטנים: גם גבינה וגם פירות, מה יכול להיות רע?
את שמו של המתחרה החדש של גמדים אולי יהיה לקטנטנים קצת יותר לקשה לבטא, אבל למעט העובדה הזו, יופלה שטוזים הוא חלופה לא רעה בכלל. חוץ מהטעמים המוכרים כמו תות ובננה, ליופלה שטוזים יש גם טעמים כמו פירות אדומים (הכי מוצלח!) ואפרסק (שפחות אהבו אצלנו).

השטוזים ניחן במתיקות מעודנת ומרקם חלק, ללא חתיכות פרי, והוא משווק במארזי רביעייה בטעמים אחידים, כך שאם הילד שלכם רגיל למארזים המשולבים של גמדים, כדאי להצטייד מראש בשני מארזים מקבילים. כל גביע מכיל 100 גרם גבינה ויוגורט ביו בטעמים, שזה אומר כשליש מהתצרוכת היומית המומלצת לתינוקות בגיל שנה עד שלוש. הורים בעלי מודעות סביבתית ייהנו מהציורים לצביעה שמוטבעים בצד האחורי של מארזי הקטון של כל רביעייה, הילדים שלהם ייהנו מזה שהמוצר פשוט טעים.

שורה תחתונה: טעים לאללה, והילד בהתאם.
מחיר:
10 שקלים לרביעייה.

גליליות Golden Break

אין תמונה
גליליות. האגוזים נכחד ראשון

קורה משהו בזמן האחרון, שמחזיר לאנשים את החשק לגלילית. אחרת אי אפשר להסביר את ריבוי מוצרי הכמו-גלילית החדשים, שצצים כפטריות בזה אחר זה אחר זה (ולא שחלילה יש לנו תלונות). עכשיו אלה Golden Break - גליליות בקופסה (נכון זה תמיד נראה יותר טעים כשזה ארוז בפח, ולא בקרטון?), המגיעות בשלושה טעמים: אגוזים, קפוצ'ינו ווניל.
ראשונות להיכחד היו הגליליות בטעם אגוזים, בזכות היותן עדינות ובלתי מכבידות. הווניליות החרו החזיקו אחריהן, ורק הקפוצ'ינו האריכו חיים לכמה ימים שלמים, שבמונחי גליליות זה נצח.

שורה תחתונה: האגוזים מעולה, הווניל טוב, הקפוצ'ינו לא משהו.
מחיר: 15-19 שקל לקופסה.

משקאות בננה בטעמים

אין תמונה
נקטר בננה בטעמים. מעניין

כולנו מכירים הכר היטב את השילוב בננה-תמר. נו, זה זוג כזה, כמו תות-בננה, שלנצח ייכרך יחד. אז עכשיו נכנסת לחיינו סדרת נקטרי הבננה החדשים של פרי ניב, ומוכיחה שיש שילובים טובים מזה.
סדרת הבננה של פרי ניב כוללת שלושה משקאות: נקטר בננה-תמר, נקטר בננה-נענע ונקטר בננה-תפוז – וראו זה פלא, הבננה-תמר הוא דווקא הפחות מוצלח מבין השלושה.
שלושת הטעמים מתוקים וכבדים, ובמידה מסוימת מתפקדים יותר כאוכל מאשר כמשקה, אבל הבננה-נענע והבננה-תפוז מכניסים לחיינו גוון חדש, לא מוכר, ועם זאת טבעי והרמוני, שהופך את יציקת המשקה הזו למשתלמת. בקיצור, שווה לנסות.

שורה תחתונה: הבננה-תמר לא משהו, האחרים משובחים.
מחיר: 12 שקל לבקבוק של ליטר.

קפה תמרים אספרסו-דייט

אין תמונה
קפה תמרים. זה בטוח יותר בריא

כשהגיע לידי קפה התמרים, חששתי שמישהו מנסה למכור לי משקה מהונדס שנראה כמו קפה, מריח כמו קפה ובעל טעם של קפה. בדיעבד התברר שטעיתי – הרבה דברים אפשר להגיד על המשקה החדש, טעם של קפה אין לו. לדברי החברה, מדובר במשקה ראשון מסוגו בעולם, המיוצר מגלעיני תמרים, בעל טעם מעודן ויתרונות בריאותיים. אז נכון שגלעין התמר מכיל 50% חומצת שומן חיונית. ונכון שכל כוס עשירה בנוגדי חמצון, ונכון שגלעיני התמר מכילים מינרלים רבים וסיבים פרה-ביוטיים, אבל למה לדחוף את כל ארון התרופות האלטרנטיבי למשהו טהור כמו הקפה של הבוקר?
אם אתם דווקא רוצים לדעת, גם עם המרקם של המשקה הזה יש לי בעיה. הוא חולי מאוד, מזכיר קפה בוץ, מה שממש לא עולה בקנה אחד עם ההצעה לשתות אותו עם חלב.

שורה תחתונה: מתאים רק לחובבי אתגרים ובריאות, שלא קשורים מדי לקפה שלהם.
מחיר: 30 שקל לאריזה של 200 גרם.