בצק לפסטה, מעדנות
טוב, זה ללא ספק המוצר הזוכה שלנו לשבועות 2013: בצק טרי לפסטה, מרודד והכל, שצריך רק להפשיר והוא מוכן לשימוש. תוכלו להכין איתו לזניה, רביולי, ואפילו פסטה רגילה, אבל לא כמו המיובשת (תרתי משמע) שקונים בסופר אלא אמיתית.
אחרי הרהור קטן באפשרויות שעמדו בפנינו החלטנו ללכת על האופציה הקלה ולהכין לזניית גבינות ופטריות לפי המתכון שעל האריזה. על האריזה צוין שיש להפשיר את הבצק 6 שעות במקרר ושאין להפשיר אותו פרק זמן ארוך מדי. אנחנו הפשרנו אותו פרק זמן שהוא בהחלט ארוך מדי – משהו כמו 24 שעות (אחרי הכל, אנחנו לא עובדים אצל מר בצק) – ושמחנו לגלות שלא קרה לו כלום, והעבודה איתו הייתה נוחה ונעימה.
במיוחד התרשמנו לגלות שמדובר בבצק ידידותי להפליא. המוצר מגיע כיריעה אחת ארוכה, ולצורך הכנת הלזניה נדרשנו לחלק אותו לשלושה חלקים שווים. השיש היה עמוס, מקום בקושי היה, וחיתוך הבצק נעשה חצי באוויר וחצי על המיקרו, הכי באופסייד שאפשר. למרבה השמחה הבלגן הזה לא היה בעוכרינו, והבצק התנהג למופת לאורך כל הדרך: לא נדבק, לא נקרע, לא כלום. חיכה בסבלנות שהוד עקמומיותנו נסיים לחלק אותו לשלושה. הלזניה, אגב, יצאה מעולה. בפעם הבאה – רביולי.
שורה תחתונה: מוצר מעולה למי שרוצה להכין רביולי ולא רוצה להתעסק עם הכנה של בצק. יש גם בצק בטעם תרד.
מחיר: 25 שקלים לאריזה של 600 גרם.
רולדת עזים, גד
את ההברקה הבאה של שבועות 2013 מצאנו בסדרת המעדנייה של גד, וכמה כיף שמצאנו אותה. מדובר בגלילים של גבינת עזים, אבל מסוג משובח, שמנתי וטעים במיוחד. הגלילים מגיעים בכמה טעמים: רגיל (וטעים שבא לבכות), עם פפריקה, עם זעתר ועם פלפל שחור. כל הטעמים עשו לנו טוב על הפרוסה, ואפילו גרמו לנו להיזכר בגבינת בורסן הצרפתית על שלל טעמיה – שזו מחמאה גדולה.
בניגוד לגלילי העזים של החברות האחרות (שגם אותם, אגב, אנחנו מחבבים עד מאוד) המרקם של אלה של גד הוא שמנתי ועשיר, למרות שאחוזי השומן בערך אחוזים – 22 במספר.
שורה תחתונה: העז שלנו לשנה זו.
מחיר: 13.10 שקלים ל-100 גרם.
גאודה 100 אחוז עזים, סטילטון אנגלית
על הגאודה הזו אנחנו צריכים להודות לחברת סיימן, שייבאה אותה לקראת החג. מדובר בגאודה למיטיבי לכת, אבל במובן הטוב. היא חזקה, היא עמוקה, ומי שמבין אפילו קצת בגבינות ירגיש מיד שיש לו ביד משהו טוב. הגבינה מיוצרת בהולנד ומיושנת 12 חודשים, שכל שעה מהם מורגשת. הבאסה הגדולה – המחיר. גבוה שבגבוהים, וגם זה בלשון המעטה.
מי שרוצה להישאר בגבולות המחיר הסביר יוכל ליהנות מהסטילטון האנגלית, עוד ייבוא חדש וטוב –גבינה כחולה למתחילים, מסוג המסריחות אבל ממש ממש בקטנה, שיכולה לעשות נפלאות לסלט ירוק עם אגסים, וגם סתם לפלטת הגבינות לחג.
שורה תחתונה: אם אתם חובבי גאודה ובדיוק זכיתם בפיס – רוצו לקנות. אם לא, לכו על הסטילטון. להשיג במעדניות.
מחיר: גאודה - 150 שקלים ל-100 גרם; סטילטון - 20 שקל ל-100 גרם.
גבינת נפוליאון עם צ'ילי, תנובה
רובנו לא מעיזים לצרוך גבינת נפוליאון שלא בחג השבועות. משהו באחוזי השומן הפסיכיים גורם לנו לשמור על מרחק בטוח, בבחינת כבדהו וחשדהו. איפשהו לקראת החג אנחנו מחליטים ששבועות כבר מספיק קרוב, וחוזרים לעוט על גבינת השמנת הזו, שבכל שנות קיומנו עוד לא קם לה מתחרה ישראלית ראויה. בשנה שעברה צצה לקראת שבועות על המדפים גבינת נפוליאון עם פלפל שחור, ואנחנו נפלנו לרגליה. כל כך פשוט וחכם היה השילוב הזה, וכל כך כל כך טעים.
אז השנה ניסו בתנובה לחזור על ההצלחה המסחררת, והוציאו למדפים את הנפוליאון בגרסת הצ'ילי, כלומר הפלפל החריף. לכל המודאגים, הגבינה אינה חריפה במיוחד אלא יותר, איך לומר, עוקצנית, וכל אחד יכול ליהנות ממנה, גם האשכנזים הכי אשכנזיים שיש. חוץ מהחרפרפות הצ'ילי מוסיף לגבינה גם טעם עדין וטעים של פלפל קלוי, שהוא גיוון מרענן בפני עצמו.
שורה תחתונה: אנחנו עדיין שומרים נאמנות לנפוליאון עם הפלפל השחור, אבל גרסת הצ'ילי היא בהחלט יציאה מעניינת.
מחיר: 13.25 שקלים לגביע של 225 גרם.
בורקס גבינה ווניל, מעדנות
הרבה בורקס יצא לנו לדגום בשבועות האחרונים – גם של מעדנות (4 גבינות. טעים לאללה), גם של שגב משה (בצק קצת מאכזב, מילוי מצוין) – אבל יותר מכולם נצרבו בתודעתנו הבורקס המתוקים האלה, שעד כמה שזכור לנו, לא טעמנו כמותם. הרעיון פשוט: בצק פילו ממולא גבינה, אבל בניגוד למקובל, זו גבינה ונילית מתקתקה. קצת כמו בגבינית. התוצאה מדליקה: בורקס שיכול לעבור כקינוח, עם בצק פציח וטוב ומלית כיפית, לילדים ולגדולים.
שורה תחתונה: רעיון פשוט ומדליק.
מחיר: 21 שקלים לאריזה של 500 גרם.
* * * * *
עוד מוצרים שאהבנו
פסטה תבואות
פסטה שהיא גם מלאה (מקמח דורום או כוסמין), גם אורגנית, וגם עוברת בקלות את המבחן הדקדקני של הילדים. דורום 6.90 שקלים ל-500 גרם, כוסמין 17.90.
אנטיפסטי של חוות תקוע
חציל, קישוא ופלפל אדום קלויים, שיהפכו כל כריך מסתם לחם עם משהו לסנדוויץ' שאפשר להתגאות בו. 14.90 למגשית של 150-180 גרם.
קמח לפיצה ופוקצ'ה, אסם
מוצר המשך לקמח השמרים שנכנס לאחרונה לחיינו בסערה. 10-12 שקלים לקילו, וכל חרדות השמרים שלכם נשארות מאחור.
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות