משבר הביצים הנוכחי גרר אחריו סוגים שונים של תגובות, רלוונטיות יותר ופחות. היה את הקהל הטבעוני, שבגדול צחק לכולנו בפנים עם ה"אמרנו לכם" העצום בתולדותיו, היו ניסיונות לשווק נוזל ביצים באריזות כמו של חלב והיה המוצר המשונה מכולם, ולכן גם זה שעניין אותנו במיוחד - אבקת ביצים.

מתכונים לפסח

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

אבקת ביצים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אבקת ביצים|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אבקת הביצים מיוצרת מביצים, כך שבגזרה הזאת אין הרבה הפתעות. כשלעצמה היא נראית כמו חלמון של ביצה קשה שפורר, ולאחר שמערבבים אותה במים אמור להתקבל נוזל שמתפקד כביצה לכל דבר, רק בלי סלמונלה ושאר הסכנות הטמונות בהיגיינת ביצים לקויה.

אנחנו חששנו מהמוצר, מודים, ואחרי שפתחנו את השקית והרחנו את תכולתה חששנו אפילו יותר. נגיד את זה ככה - זה לא ריח של משהו שהייתם רוצים שייכנס לכם לגוף, וזה בטח לא ריח שהייתם רוצים שיהיה לביצים שלכם. אבל אחרי שהתגברנו על הסלידה הראשונית, הוספנו מים, כמצוות ההוראות, וטרפנו במזלג - באורח פלאי הריח הרע נעלם כלא היה, ובמקומו שטף את נחירינו ניחוח של ביצה טרייה, שהיה נעים ומרגיע מאוד. מבחינת מראה, בניגוד לפלא שדמיינו האבקה לא התנפחה מיד לכדי ביצה שזה עתה נשברה, ולמעשה אפילו לא לחלוטין התמוססה בנוזל, אבל החלטנו לא לתת לזה להפריע והתחלנו בניסיונות.

אבקת ביצים - ככה זה נראה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אבקת ביצים. ככה זה נראה|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
אבקת ביצים - ככה זה נראה אחרי שמוסיפים מים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
וככה אחרי שמוסיפים מים|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

ראשית לכל מרחנו אותה על לחמניות שוקולד צ'יפס (לא לדאוג, עדיין לא היה פסח) לפני הכניסה לתנור, ושמחנו לגלות שבשל המרקם הנוזלי יותר - בגזרה הזאת המוצר הזה מתפקד טוב יותר מביצה רגילה. אחרי האפייה התברר שהתחושה הייתה נכונה, והלחמניות אומנם יצאו שזופות ויפות תואר.

אבקת ביצים - על לחמניות (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
על לחמניות|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
אבקת ביצים - אחרי אפייה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
ואחרי אפייה|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אחרי הלחמניות החלטנו להעלות את רמת האתגר, טרפנו בעיקשות עוד שתי כפות של אבקה במים והפעם השתמשנו בהן להכנת קניידלך. בפעם הזו התעמקנו יותר באופן ההכנה המצוין על האריזה, וגילינו שאומנם אנחנו נדרשים לערבב שתי כפות אבקה עם חצי כוס מים, אבל אחרי ה"חצי כוס מים" נכתב בסוגריים גם "90 מ"ל" - כמות שהיא קטנה בהרבה מחצי כוס, ואולי לכן הבלילה הייתה נוזלית כל כך בפעם הקודמת. התאמנו את מידת המים לזו שאולי הם התכוונו אליה (אין לדעת), והנוזל התקבל אומנם מעט פחות דליל, אבל עדיין דליל מאוד. המשכנו עם המתכון, ואנחנו שמחים לציין שגם את המבחן הזה האבקה עברה באומץ ובהצלחה יתרה. למעשה, יצאו לנו קניידלך רכים ואווריריים מהרגיל, לא היציקות שאנחנו מחוללים לעצמנו מדי שנה, ואין לדעת אם זה קשור לביצים אבל זה היה נחמד.

חביתה מאבקת ביצים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
בחינת הבחינות - חביתה|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

ואז הגענו למבחן הראשי, זה שאפילו ביצים אמיתיות משקשקות מפניו - הכנו חביתה. כאן המצב כבר היה מורכב יותר. כפי שניתן לראות בתמונה, מזון האסטרונאוטים אומנם הצליח לייצר משהו שנראה כמעט לחלוטין כמו חביתה, אבל מבחינת הטעם, ובעיקר מבחינת המרקם, כבר נשמעו טענות מבני הבית. אחד אמר שזה כמו חביתה, אבל מסליים, השני אמר שזה טעים ממש, בעצם לא ממש, בעצם לא טעים, וכשנדרשנו אנחנו לסוגייה לא היה מנוס מלהכריז שהשימוש הזה היה הפחות מוצלח מבין השלושה. הטעם אומנם היה חביתתי כמעט לחלוטין, אבל משהו במרקם המעט צמיגי, ספק פשטידתי, השאיר אותנו בהרגשה לא נוחה.

אז האם נשתמש שוב באבקת הביצים הזו? התשובה היא חד משמעית כן. נכין איתה קניידלך, נכניס אותה למאפים ולבטח גם ננסה אותה במצה בריי - הכל כדי לשמור על מעט הביצים שנשארו לנו בשביל החביתה של הערב.

_OBJ

אבקת הביצים שהתנסינו בה היא של י. כהן, ובקרוב יהיה אפשר להשיג אותה ברשתות השיווק במחיר של 25 שקלים ל-150 גרם (שווה ערך לכ-15 ביצים). בינתיים אפשר להזמין באתר www.coffeeplus.co.il.