חומוסים חדשים של צבר
לרגל חגיגות העצמאות המתקרבות הרחיבו בצבר (שוב) את סדרת הסלטים שלהם, והוסיפו שני חומוסים למדורה. שני החדשים שואלים את שמם - ולפי הפרומו של צבר גם את טעמם - מחומוסיות ידועות: אבו מרוואן מיפו ואבו מאהר מכפר יסיף. אנשים אוהבי חומוס אנחנו, שאינם הולכים שולל אחרי כל "אבו" שהם פוגשים ברחוב - ולכן טעמנו את החומוסים החדשים ברוב חשדנות.
ואמנם, את החומוס של אבו מאהר לא אהבנו בכלל. הייחוד העיקרי שלו הוא הגרגירים הטחונים גס, ואלה, לדברי הטועמים כולם, לא רק שאינם משדרגים את החומוס אלא אף פוגמים באיכותו, בהיותם טיפה קשים מדי ולא מספיק טעימים.
החומוס היפואי, אבו מרוואן, מצא חן בעינינו הרבה יותר. מקצתנו חשו שטעם הטחינה שבו דומיננטי מדי, אבל הרוב התלהבו ממש, והחליטו לאמץ את האבו הזה אל הלב.
שורה תחתונה: האבו מאהר ממש לא משהו, האבו מרוואן דווקא טוב.
מחיר: 12-15 שקל לאריזת 600 גרם.
קבבים של טבעול
בתור צמחוני, כשמדובר בטבעול דעתי תמיד חלוקה. מצד אחד, קשה לפרגן למוצרים מהונדסים מדיפי ניחוח של מונוסודיום גלוטמט, שעוד עושים הכל כדי להיראות כמו בשר. מצד שני, מדי פעם יש להם הברקה שגורמת לך להוריד לרגע את המגננות הקולינריות ופשוט ליהנות ממשהו שלא תמיד בריא לגוף, אבל עושה נעים בבטן. זה המקרה עם הקבבים החדשים. מישהו בטבעול הצליח לייצר אוכל צמחוני טעים, עם חריפות מתונה שהופכת אותו ללהיט, למרות שהוא נראה כמו קבב ומכיל חומרים בלתי מזוהים לצרכן. הגיע הזמן שנפסיק להיות הפראיירים שמלחכים חסה בזמן שכולם נהנים מהמנגל.
שורה תחתונה: שיחקו אותה בטבעול.
מחיר: 25 שקלים לחבילה של 500 גרם.
קבב מזרחי חריף של טיבון ויל
ומקבבים צמחוניים לדבר האמיתי – ובגרסת ההארד קור. האמת, קבבים קפואים הם דבר די דוחה בדרך כלל. בתור התחלה, די בקריאת רשימת המרכיבים שלהם בשביל לגרום לבן אדם להתעלף מעודף כימיקלים. בתור המשך – הם תמיד פחות טעימים מקבבים שמכינים לבד, ולא בהשקעה יתרה, אם יורשה לנו להעיר.
הקבבים החריפים של טיבון ויל לא גרמו לנו לשנות את דעתנו על קבבים קפואים. יותר מדי תיבול, פחות מדי בשר נקי, בקיצור – רק אם אתם ממש ממש עצלנים, וממש לא אנינים.
שורה תחתונה: עזבו אתכם, תכינו קבבים לבד.
מחיר: 17-19 שקל לאריזת 500 גרם.
ערכת בצלצלים למנגל
את המוצר הזה אהבנו בגלל הגיוון, וגם כי בצל על הגריל זה דבר טעים לאללה. שני סוגי בצלצלים יש בערכה הזאת – שאלוט ופנינה – וביחד הם מהווים אופציה מעולה למי שלא בדיוק בקטע של פרגית עכשיו, וגם לא של קבבים צמחיים.
שוב – אנחנו לא צריכים את חוות תקוע בשביל שתלמד אותנו לשים בצל על האש, זה באמת דבר די מתבקש, אבל על היוזמה, על המחשבה מחוץ לקופסה, אנחנו הכי מפרגנים.
שורה תחתונה: נשאר רק למצוא מי יקלף את כל הקטנטנים האלה.
מחיר: 12-14 שקל לערכה.