ערכה להכנת פיצה, מעדנות
פיצה ביתית טובה היא דבר שממש לא קשה להכין, אבל כמעט אף אחד לא עושה את זה. אולי כי זה מצריך התעסקות עם שמרים, אולי בגלל זמן ההתפחה – אבל המציאות היא שאם כבר אוכלים פיצה לארוחת ערב זה או פיצה קנויה, או גרסה ילדותית כזו או אחרת של פיצה על פיתה (או על טורטייה, אם אתם קצת יותר מעודכנים).
אז הנה מעדנות מפציעים שוב במקפיא, ומציעים קיצור דרך מפתה: שתי תחתיות של בצק לפיצה, עגול, יפה ובעיקר מוכן, וגם שקיות של רוטב. כל מה שנותר להורה העצל זה למרוח את הרוטב, לפזר גבינה ותוספות לפי רוחו ולאפות 8-10 דקות. התוצאה: פיצה שנראית אמיתית, יפה ומזמינה. אבל מה עם הטעם? האם גם הוא אמיתי ומזמין? זה קצת פחות. הפיצה של מעדנות סבירה לגמרי, אפילו נחמדה, אבל כל חובב פיצה מתחיל יבחין על הביס הראשון שהבצק אינו בצק טרי. הוא קצת יבש, קצת תעשייתי, ובעיקר, מה לעשות, לא ביתי.
שורה תחתונה: קיצור דרך חביב, אבל אין מה לעשות – מרגישים שזה לא הדבר האמיתי. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 20 שקלים לאריזה של שתי תחתיות.
ממרח גבינה ושוקולד, טרה
אנחנו אוהבים גבינה לבנה ואוהבים ממרח שוקולד, ובכל זאת כרסם בנו איזה חשש מפני השילוב בין שניהם. אלא שהנגיסה הראשונה בטוסט המרוח בשכבה נאה של ממרח הכלאיים החדש לא הייתה מרתיעה בכלל, ובלי שנרגיש חיסלנו שניים נוספים. חששנו מטעמה הדומיננטי של הגבינה שלא ישתלב לנו נעים בטעם של השוקולד, אבל בואו נודה בזה – המוצר החדש הוא יותר ממרח שוקולד מאשר ממרח גבינה. צריך לשמור אותו במקרר והכל, אבל טעם של גבינה אין שם, ומהצצה ברשימת הרכיבים ניתן לראות שאכן, הגבינה מהווה פחות מ-50% מתכולת הממרח.
שורה תחתונה: אם אתם מחפשים ממרח בריא לילדים, אז אתם צריכים לדעת שזהו מוצר מאוד מעובד המכיל הרבה סוכר וכאמור, לא המון גבינה. מצד שני, הוא בהחלט טעים, ויכול להחזיק בכבוד על תקן הרע במיעוטו לארוחת הארבע שלכם או של הילדים. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 11 שקלים לאריזת 200 גרם.
גלידת סקוטשי סקוטש, בן אנד ג'ריז
לא בטוח שכך דמיין רון בורגונדי, שדרן החדשות האגדי מהסרט "חדשות בהפרעה" (Anchorman), את הגלידה על שמו. הוא בטח דמיין וויסקי, שפמים וחליפות פוליאסטר מעוצבות היטב. במקום סקוטש הוא קיבל באטרסקוטש – גלידת שמנת בטעם סוכריית חמאה עם סירופ קרמל וחמאה.
אוהבים את המתוקים שלכם נורא מתוקים? הגלידה הזאת בדיוק בשבילכם – דמיינו סוכריית ורטרס אורגינל בלתי נגמרת וקיבלתם את הגלידה הזאת, רק בגרסה קפואה. הסווירל של הקרמל נותן ממד פריך וכיפי, ואם אוכלים מהגלידה כדור אחד בלבד, אז סגרתם את הפינה המתוקה בלי להעמיס ביותר מדי קלוריות. מנה שנייה שלה זה כבר על אחריותכם.
שורה תחתונה: מתוק מתוק מתוק, אבל טעים. 3.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 25 שקלים.
שוקולד מריר ללא תוספת סוכר, טוסו
השוקולד המריר החדש של TUSSO, עם 62 אחוז מוצקי קקאו, הוא שוקולד ממש טוב. לנו אישית פחות היה אכפת אם יש בו או אין בו תוספת סוכר – מה שעניין אותנו זה שמדובר בדבר מתיקה איכותי, מריר במידה ומתוק במידה, ובדיוק עם כמות מוצקי הקקאו שאנחנו אוהבים.
שורה תחתונה: אחלה שוקולד. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 10 שקלים לטבלה של 100 גרם.
בולגרית למריחה, פיראוס
תכלס, יש משהו הגיוני לגמרי בזה שגבינה בולגרית תהיה גבינה שמורחים, ולא כזו שחותכים לקוביות. הרי אין מתאימה ממנה להוות בסיס לכריך, שעליו מרכיבים שלל ירקות, טריים או קלויים, או חביתה, או בעצם כל דבר. אז נכון, בסלט אין הרבה מה לעשות עם ממרח בולגרית, ולכן מומלץ להחזיק בשני הסוגים – בולגרית רגילה ובולגרית למריחה. וזאת של פיראוס בהחלט טובה וטעימה.
יש גם בטעם פלפל קלוי ושום, אבל אנחנו לא מוצאים אותה נחוצה.
שורה תחתונה: טעימה, ובעיקר מעולה לכריכים. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 13:30 שקלים לאריזת 200 גרם.