המרכיבים (10 מנות):
למרק

1 כוס קוביות גזר
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס סלארי קצוץ
2 שיני שום כתוש
ליטר וחצי מים
כוס ציר עוף
1 מלח כפית
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית אגוז מוסקט
שליש כוס שמן
כוס וחצי אפונה קפואה

מרק אפונה עם ביצקיות (צילום: עדי עובדיה)
מרק אפונה ובצקניות|צילום: עדי עובדיה

לבצקניות

3 כוסות קמח לבן מנופה
שמן
3 ביצים
חצי כוס מים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שתיים וחצי ליטר מים רותחים בסיר גדול וכף מלח

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.

2. מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

3. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.

להכנת הבצקניות:

1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.

2. מוסיפים לקמח את שאר מרכיבי הבצקניות: שמן, ביצים , מים,מלח, פלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.

3. יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים כ-4-5 דקות.

4. בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ועליהן מטפטפים מעט שמן זית למניעת הדבקות.

 

>> גרסת ההדפסה של המתכון: מרק אפונה ובצקניות

>> כל המתכונים של השף הפרטי