אוכל
צילום׃ אביטל סבג חורש - מומחית לרפואה טבעית , mako אוכל

במיה של קיץ

תבשיל במיה קליל, פשוט להכנה ומזין, מומלץ להגשה עם אורז בסמטי מלא

אביטל סבג חורש - מומחית לרפואה טבעית | mako אוכל | פורסם 12/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו במיה

בצל גדול

כף שמן זית

4 שיני שום

4 עגבניות טריות

2 פלפל קאיין טרי

כפית מלח גס אפור

כפית כורכום

כפית פלפל שחור

2 כוסות מים

חצי כוס פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הבמיה, קוטמים את הקצה של החיבור עם העלה, מניחים בתבנית שטוחה מעל מגבת ומייבשים כחצי שעה בשמש ישירה.

2 קוצצים את הבצל ומאדים בסיר עם כף שמן זית עד שמזהיב. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

3 קוצצים את העגבניות והפלפל לקוביות קטנות, ומוסיפים לבצל יחד עם התבלינים והמים. מערבבים ומבשלים חמש דקות.

4 מוסיפים את הבמיה ומבשלים מכוסה 30 דקות. בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הפטרוזיליה.

5 מומלץ להגיש עם אורז מלא בסמטי.

>> והנה מתכון לבמיה עגבניות!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* אביטל סבג, שפית ומומחית לרפואה טבעית, בעלת המתחם לשינוי – מקום בו מתקיימים סדנאות, שיעורים ואירועים פרטים, מוציאה קבוצות לניקויי מיצים