במיה של קיץ
תבשיל במיה קליל, פשוט להכנה ומזין, מומלץ להגשה עם אורז בסמטי מלא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו במיה
בצל גדול
כף שמן זית
4 שיני שום
4 עגבניות טריות
2 פלפל קאיין טרי
כפית מלח גס אפור
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
חצי כוס פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הבמיה, קוטמים את הקצה של החיבור עם העלה, מניחים בתבנית שטוחה מעל מגבת ומייבשים כחצי שעה בשמש ישירה.
2 קוצצים את הבצל ומאדים בסיר עם כף שמן זית עד שמזהיב. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר.
3 קוצצים את העגבניות והפלפל לקוביות קטנות, ומוסיפים לבצל יחד עם התבלינים והמים. מערבבים ומבשלים חמש דקות.
4 מוסיפים את הבמיה ומבשלים מכוסה 30 דקות. בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הפטרוזיליה.
5 מומלץ להגיש עם אורז מלא בסמטי.
>> והנה מתכון לבמיה עגבניות!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* אביטל סבג, שפית ומומחית לרפואה טבעית, בעלת המתחם לשינוי – מקום בו מתקיימים סדנאות, שיעורים ואירועים פרטים, מוציאה קבוצות לניקויי מיצים