אוכל
צילום׃ Eric Naud, Istock

מג'דרה עם קינואה

שדרוג של התבשיל הים-תיכוני המוכר, מעולה כתוספת עשירה או כמנה בפני עצמה

מיכל צפיר | | פורסם 10/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

מעט שמן זית, לטיגון

1 כוס עדשים ירוקות, שהושרו ללילה בהרבה מים

1 כוס קינואה

1 כפית מלח

פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בשמן זית, ובמקביל מבשלים את העדשים במים רותחים כחצי שעה.

2 מוציאים כוס וחצי ממי הבישול של העדשים, ושומרים בצד. מסננים את העדשים.

3 מוסיפים לעדשים המסוננות את הקינואה.

4 מוסיפים למחבת עם הבצל את מי הבישול של העדשים, ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות (ברתיחה), עד שהמים מקבלים צבע כהה.

5 מעבירים את תערובת הבצל והמים לסיר עם העדשים והקינואה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית, עד שכל המים נספגים.

6 מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!