היה לי בן זוג במשך עשר שנים, הכרנו בצבא ועברנו יחד את שנות ה-20 שלנו. הוא היה האהבה הראשונה שלי והגבר הראשון איתו חלקתי דירה. אחרי כל כך הרבה שנים של זוגיות נפרדנו בכאב מתוך הבנה ששבילי חיינו כבר לא נושקים. כל הדרמה הזו קרתה לפני די הרבה שנים, אבל בימים האחרונים פתאום נזכרתי במנת הפסטה קלמארי שהייתה משמעותית עבורי באותה התקופה.
אסביר. אחת ההתמודדויות הקשות שהיו לי עם הפרידה הייתה בתחום הבישול. במשך כמה שבועות לא הייתי מסוגלת לעשות קניות לעצמי בלבד ולא הכנתי אוכל, כי לא הרגשתי ששווה להשקיע רק לעצמי. אני זוכרת שאחרי 3 שבועות אחותי הודיעה לי חגיגית שהיום אנחנו הולכות יחד לקנות מצרכים ושאני חייבת להתמודד עם העובדה שאני לבד. כבר יצא לי לציין בפוסטים אחרים שאני אוהבת דרך אוכל ואני מניחה שזו הסיבה שהאבל על אובדן הזוגיות התנקז למטבח.
אחרי שעברתי את משוכת הקניות אני ממש זוכרת את היום בו החלטתי שאני משקיעה בארוחה רק לעצמי. נשאר לי קצת קלמארי מצילומים והחלטתי להכין פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי. בהתרגשות רבה התיישבתי לאכול מנה טעימה ומושקעת לבדי ליד השולחן. טוב, לא ממש ליד השולחן, אלא ליד הטלוויזיה כדי לא להרגיש ממש בודדה.
את המנה הזו יצא להכין עוד כמה פעמים שהיו הרבה פחות משמעותיות אך עדיין זו פסטה מעולה. המנה קלה ולא ממש בשורה קולינרית, אבל אני אוהבת אותה כי אני מתה על פסטה ברוטב עגבנייתי והשילוב עם טעמי הים עושה לרוטב משהו טוב ושונה. אפשר להחליף את הקלמארי עם שאר פירות הים. אני אישית אוהבת רוטב עגבניות חלק למנה הזו ומשתמשת בצנצנת של רוטב עגבניות שנקרא Passata של חברת Mutti מתוצרת איטליה כבסיס.
פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי
המרכיבים:
500 גרם פסטה מכל סוג שתרצו
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 עלי מרווה / בזיליקום טריים
1 (720 מ"ל) צנצנת רוטב עגבניות Passata של חברת Mutti
1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
1/3 כוס שמנת מתוקה 15%
מלח ופלפל
400 גרם קלמארי נקי וחתוך לטבעות
פרמזן להגשה
אופן ההכנה:
1.בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול שומרים בצד 1/2 כוס מהמים העמילניים של הפסטה. מסננים ומזלפים שמן זית כדי שלא ידבק.
2.במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ועלי המרווה (אם משתמשים בבזיליקום אין צורך לטגן, אפשר להוסיף אותו בשלב העגבניות), נזהרים שלא לטגן אותם יתר על המידה. שופכים פנימה את תכולת צנצנת העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.
3.מוסיפים את מי הפסטה והשמנת וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב בעל סמיכות עדינה. מתבלים במלח ופלפל.
4.מכניסים את טבעות הקלמרי ומבשלים כ-5 דקות.
5.מגישים את הפסטה עם פרמזן.
בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן