אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת גלידה שוקו-בננה-לוטוס טבעונית

מצד אחד: גלידה ביתית ללא צורך במכונה. מצד שני: פינוק טבעוני שכולם יכולים ליהנות ממנו. התוצאה: עוגה מרשימה ומלאה בכל טוב שתככב במרכז כל שולחן

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 09/08/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית עגולה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק):

125 גרם (חצי חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות

25 גרם שמן קוקוס, מומס

קורט מלח

לגלידת השוקולד (ללא מכונה):

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

50 גרם (שליש כוס) קקאו, מנופה

400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס

לגלידת בננה (ללא מכונה):

6 בננות בינוניות ובשלות

130 מ"ל (שליש פחית) קרם קוקוס

2-3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לציפוי ועיטור:

100 גרם (שליש כוס) ממרח לוטוס

125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה צמחית

1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות, שמן הקוקוס והמלח, ומהדקים בעזרת כף לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד.

2 מכינים את גלידת השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקקאו מנופה. מצננים, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית רחבה נפרדת מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומעבירים ל-3-4 שעות להקפאה עד להתייצבות.

3 קוצצים את תערובת הגלידה שהתייצבה לחתיכות, וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את הגלידה על תחתית הפירורים ומעבירים להקפאה עד להתייצבות.

4 מכינים את גלידת הבננה: חותכים את הבננות לקוביות גדולות, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים להקפאה לכ-3 שעות, עד שהבננות קופאות לגמרי.

5 טוחנים את הבננות במעבד מזון או בבלנדר יחד עם קרם קוקוס, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את גלידת הבננה על גלידת השוקולד בשכבה ישרה, ומעבירים להקפאה ל-2-3 שעות נוספות עד להתייצבות מלאה.

6 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל עד שהופך לנוזלי, מצננים מעט ויוצקים על העוגה.

7 מקציפים במערבל חשמלי שמנת צמחית ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעטרים את העוגה. שומרים את העוגה במקפיא ומוציאים אותה לריכוך בטמפרטורת החדר רגע לפני שאוכלים.

עוגת גלידה שוקו-בננה-לוטוס טבעונית  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
גם אתם מתקשים להאמין שמדובר בעוגה טבעונית?|צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם בראוניז פאדג' בציפוי פופקורן לוטוס

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים