אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת לוטוס פקאן בחושה

אם מכינים עוגה בחושה, אז שתהיה בדיוק כזאת: לחה, מפנקת, רכה, אוורירית וטעימה. בסך הכל מערבבים מלא דברים טובים יחד - ומרוויחים את הזכות להצטנע בפני האורחים המרוצים ש"סתם זרקנו משהו לתנור"

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/05/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קוגלהוף או תבנית 24 עגולה:

200 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כפית תמצית/מחית וניל

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

חצי גביע יוגורט

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

למילוי:

200 גרם עוגיות לוטוס, מרוסקות

80 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (זה חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית).

2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, ביצים, וניל, שמנת ויוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.

3 בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלוטוס עם האגוזים.

עוגת לוטוס פקאן בחושה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת לוטוס פקאן בחושה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מוסיפים את תערובת הלוטוס והאגוזים לתערובת העוגה ומערבבים עד להטמעה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת לוטוס פקאן בחושה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת לוטוס פקאן בחושה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.