אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

לחם קופים עם לוטוס

הצרה עם לחם קופים היא שאנחנו לוקחים חתיכה, ואז עוד אחת, ואז בלי להרגיש קורעים עוד אחת - ככה זה, בצק שמרים תמיד עשה לנו את זה. עכשיו תוסיפו לכל העסק ממרח לוטוס - וזהו. אם שואלים אנחנו איננו, והלחם גם

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 06/01/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ:

כוס חלב

60 גרם חמאה

½ קוביית שמרים טריים או כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

2 ביצים בטמפרטורת החדר

3 ושני שליש כוסות קמח

כפית מלח

למילוי:

½ צנצנת ממרח לוטוס קר

לציפוי:

80 גרם חמאה מומסת

¾ כוס סוכר (לבן או חום)

2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים במיקרוגל את החלב והחמאה ומערבבים במטרפה עד שכל החמאה נמסה.

2 מפוררים את השמרים לתוך הקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב היטב בעזרת המטרפה.

3 מעבירים את הבלילה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ולשים כ-10 דקות, קודם במהירות נמוכה ואחר כך בינונית, עד שמתקבל בצק רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו אך נפרד מדופנות הקערה. אם צריך מוסיפים קצת קמח.

4 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-½ דקה נוספת.

5 משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי עד שעתיים.

6 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ.

7 חותכים את הבצק בסכין חדה לרצועות של 4-5 ס"מ לאורך ולרוחב, לקבלת כ-40 קוביות.

8 ממיסים את החמאה (מחומרי הציפוי) ומשמנים בנדיבות את התבנית, כולל הדפנות מסביב לחור.

9 מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית שטוחה.

10 משטחים ריבוע של בצק בין האצבעות, מניחים במרכזו כחצי כפית ממרח לוטוס, מקבצים את הבצק מסביב למלית ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור הדוק. חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק.

11 טובלים כל כדור בחמאה המומסת ומנערים כדי להחזיר את העודפים לקערית. מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומסדרים בתבנית שורות-שורות. מקפידים שהשורה העליונה תהיה אחידה בגובהה ככל האפשר.

12 מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שוב, במשך כשעה. אחרי 40 דקות מחממים תנור ל-175 מעלות.

13 אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה תופחת ומשחימה.

14 מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

15 שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום. מומלץ לחמם קצת בתנור או במיקרוגל לפני הגשה חוזרת.

הערות:

• אפשר להשתמש בכל תבנית אפייה עגולה אחרת בקוטר 24-26 ס"מ.• אם לא אוהבים, אפשר לוותר על הקינמון בציפוי העוגה.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
 
>> בפעם שעברה הכנו קינוח טבעוני על בסיס טפיוקה