כולנו יודעים איך לחתוך סלט (ואם אתם לא, בואו תציצו רגע כאן), אבל לא כולנו יודעים איך לעבוד עם סכין מקצועית, גדולה וחדה. תנועות החיתוך של הירקות - אם זה השתי וערב, או הקיצוץ לצד אחד - נשארות אותו דבר, אבל הטכניקה קצת משתנה כשגודל הסכין משתנה. אז כדי שלא תורידו לעצמכם אצבע חס וחלילה, או סתם תעבדו לא נכון, הכנו לכם מדריך איך לקצוץ סלט כמו של השפים. תכינו את המחברות והסכינים.
רוצים לזכות בטיול קולינרי בספרד? הכנסו >>
קודם כל, כשמשתמשים בסכין מקצועית מילת המפתח היא 'לחץ', או יותר נכון - היעדר לחץ. הסכין עצמה חדה מספיק וכדאי לנצל את החדות של הלהב, לשמור על תנועות יציבות וקלות ולא להפעיל לחץ על הירקות בעת החיתוך.
בנוסף, סכין שפים מקצועית לחיתוך סלט היא לרוב גדולה וארוכה יותר מזו שאנחנו רגילים להשתמש בה, וגם את האורך - כדאי לנצל. שימו לב לאורכה של הסכין בה אתם חותכים והתאימו את התנועה שלכם - חיתכו את הירקות בתנועות ארוכות, נסו להקפיד על כך שהלהב יגע בכל אורך הירק בכל תנועת חיתוך (ולא ינעץ בנקודה אחת ומשם ימשיך).
כשאתם ניגשים לעבודת החיתוך הקפידו לחתוך החוצה קודם כל את החלקים אותם אתם זורקים - עוקץ העגבנייה, בסיס הכרוב וכו'. לאחר שיישאר בידיכם רק החלק המיועד לקיצוץ תוכלו לשמור על תנועה אחידה וזורמת, ולהגיע לתצאות קיצוץ אחידות ודקות בדיוק במידה שאתם רוצים.
והכי חשוב לזכור - תמיד צריך לעבוד עם סכין חדה ובמלוא תשומת הלב.
>> 10 עובדות ואמונות טפלות על סכינים
>> כל חדשות האוכל לסופ"ש