אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת לימון ושקדים מרציפנית

חצי שעה עבודה והיא שלכם: עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם מרציפני עדין עדין, כזו שתמלא את הבית בריח משגע ותנעים לנו את שבת-הסגר היפה הזו. בלי טיולים, פיקניקים ואירועים, רק אנחנו, העוגה וכוס קפה על המרפסת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 204 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה קוטר 22:

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

4 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון גדול

כפית תמצית שקדים (או ליקר אמרטו)

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

כוס (140 גרם) קמח לבן

כוס (100 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

חצי כפית תמצית שקדים או תמצית וניל

2-3 כפות מים חמימים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.

3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים.

עוגת לימון ושקדים שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת לימון ושקדים שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מורידים את מהירות המיקסר (או מפסיקים את ההקצפה במטרפה) ומוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים.

6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת.

עוגת לימון ושקדים - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מצפים את העוגה.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה.

** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות.