עוגיות ריבה וגבינה
יש לנו חולשה לגביניות, ותמיד חשבנו שהן מושלמות כמו שהן. אבל אז גילינו שני דברים: שאפשר להסתפק בבצק משלושה מרכיבים ושאפשר וכדאי להוסיף ריבה למילוי. מסוג המתכונים שאנחנו יכולים רק להצטער שלא גילינו קודם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת. הוא נוח לעבודה, טעים וניטרלי בטעמו, ולכן מתאים גם למאפים מלוחים. בהרכבת העוגיות חשוב שגם הבצק וגם המלית (הריבה ותערובת הריקוטה) יהיו קרים. בנוסף יש לתת לעוגיות מכת קור לפני האפייה בתנור.
מרכיבים (30 מנות):
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת בטמפ' החדר
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
למלית:
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס ריבת תותים קרה
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
2. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 7 ס"מ, מניחים כפית ריבה במרכז כל ריבוע ומעליה כפית ממלית הריקוטה. מקפלים את קצות הריבוע באלכסון (כמו בהכנת גביניות) וסוגרים בהידוק. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות.
5. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים.
לגיוון: מחליפים את ריבת התות בריבת משמש או בממרח שוקולד.