אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מסעדת ג'ויה

פפרדלה דניה

פסטה ברוטב מיוחד באמת: עגבניות שבושלו וצומצמו זמן ארוך על האש עם שום ותבלינים ואז נפתחו עם גבינות מסקרפונה ופקורינו. והתוצאה: טעם עמוק ועשיר, אבל גם קליל ומפנק. בחצות הוא הופך לנסיך

יובל פכלר | מסעדת ג'ויה | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

במטבח האיטלקי יש אינספור רטבי עגבניות, אבל כאן מדובר במשהו מיוחד באמת. תחילה מכינים מעין גרסה איטלקית של מטבוחה - עגבניות המבושלות בישול איטי מאוד עם שמן זית ושפע שום. בסמוך להגשה "פותחים" את הרוטב עם מסקרפונה ומשלבים עם הפסטה. התוצאה היא רוטב עסיסי, עמוק טעמים ומפנק בזכות הגבינות. כדאי להכין כמות כפולה מרוטב הבסיס ולשמור בקירור או בהקפאה.

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב הבסיס:

1/2 כוס שמן זית

2 קופסאות (800 גרם כ"א) עגבניות שלמות (רצוי תוצרת איטליה)

1 כף שטוחה מלח

10 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל חריף אדום קצוץ

1 כף שטוחה סוכר

להשלמת המנה:

1 חבילה (1/2 ק"ג) פפרדלה

3 כוסות רוטב בסיס

½4 כפות מסקרפונה

70 גרם גבינת פקורינו מגוררת

מלח

פלפל שחור טחון טרי

להגשה (לא חובה):

פטרוזיליה קצוצה

מעט מסקרפונה 

אופן ההכנה:

‏1. מכינים את רוטב הבסיס: מביאים לרתיחה שמן, עגבניות ומלח בסיר כבד על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-4 שעות. בוחשים מדי 20-15 דקות ומוודאים שהרוטב לא נחרך (מוסיפים טיפה מים אם צריך). בסוף התהליך הרוטב מצטמצם לכשליש הכמות המקורית והופך סמיך וכהה מאוד.

‏2. מוסיפים שום קצוץ, סוכר ופלפל חריף ומבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים ומאזנים טעמים. שומרים עד יומיים בקירור או עד חודש בהקפאה.

‏3. בסמוך להגשה משלימים את הכנת המנה: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים היטב. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה.

‏4. בינתיים מחממים 3 כוסות מרוטב הבסיס בסיר רחב. מוסיפים מסקרפונה ופקורינו וכ-3 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב. טועמים ומאזנים טעמים במלח ופלפל.

‏5. מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומבשלים רגע יחד לאיחוד טעמים. אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש עם קצת מסקרפונה.

>>בפעם שעברה הכנו פיצטות חצילים וגבינות שגונבות את ההצגה
>> סלט עגבניות שרי שממש כדאי לכם להכיר