עוגת גבינה בסגנון איטלקי
קרם מסקרפונה וגרידת תפוז ישמחו כל עוגת גבינה לשבועות. את רוב העבודה יעשו עבורכם המקרר והתנור. חצי שעה התעסקות ואתם בדרך אל האושר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק הפריך:
300 גרם קמח רגיל
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
65 גרם סוכר
2 כפות יין מרסלה
2 חלמונים קטנים
לתערובת הגבינות:
250 גרם אגוזי לוז מסוכרים
5 ביצים שלמות
170 גרם סוכר
כפית תמצית וניל אמיתית או פנים של מקל שלם
500 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינה כחושה לאפייה או ריקוטה 5%
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
180 גרם שמנת מתוקה 38%
45 גרם קמח רגיל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק הפריך ומצננים שעתיים במקרר.
2 בזמן שהבצק בקירור מכינים את תערובת הגבינות: מקציפים את הביצים עם הסוכר והווניל עד לקבלת מסה צפופה ובהירה, ומניחים בצד.
3 מקציפים את השמנת המתוקה. מוסיפים בעדינות את קציפת הביצים לקציפת השמנת ומקפלים (נזהרים לא לשבור את הקצף).
4 מרככים את הגבינות עם גרידת התפוז במיקסר עם וו גיטרה עד שהן רכות מאוד, במרקם אחיד וללא גושים.
5 מטמיעים את קציפת הביצים והשמנת לתוך הגבינות בקיפול איטי. לקראת הסוף מנפים את הקמח לתוך התערובת וממשיכים לקפל בזהירות (כדי לא להפיל את המסה), עד לקבלת מרקם וצבע הומוגניים.
6 מרדדים את הבצק ברינג 24 ס"מ עד מעבר לגובה השוליים. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים משקולת עד מעבר לגובה השוליים (ניתן להניח ניר אפייה ובתוכו שעועית) ואופים כ-20 דקות בחום של 165 מעלות (מוודאים ששולי הבצק לא נשרפים). מצננים את הבצק עד שהוא מגיע למצב שנוגעים בו ביד והוא לא שוקע.
7 מפזרים את אגוזי הלוז המסוכרים על הבצק הפריך, ועליהם יוצקים את תערובת הגבינות - עד הקצה של הרינג.
8 מחממים את התנור ל-200 מעלות ללא טורבו, מכניסים את העוגה למרכז התנור החם ואופים 10 דקות. מורידים לחום של 150 מעלות ואופים עוד 45 דקות, ואז מורידים ל-100 מעלות ואופים עוד 20 דקות. שימו לב, לא פותחים את דלת התנור לאורך כל האפייה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת 10 דקות.
9 לאחר 10 דקות פותחים את דלת התנור, אבל משאירים את העוגה בפנים. חשוב שהעוגה תצטנן באופן הדרגתי עד שהחום שלה יתאזן עם טמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ללילה, פורסים ומגישים.
* העוגה תישמר במיטבה 3 ימים.