אוכל
צילום׃ TheCrimsonMonkey, Istock

פשטידת פסטה וגבינות

החיים הם מה שאנחנו עושים ממה שהיה אתמול, זה לא משפט של חז"ל, זה תיאור של הפשטידה הזריזה הזאת - פסטה שבושלה והתקררה, תערובת גבינות (יש פירוט, אבל בגדול - הכל הולך) ואפשר גם תוספות. מערבבים ולתנור

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 26/08/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע. 

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 30 ס"מ:

2 ביצים

1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים

1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס

100 גרם גבינת קשקבל

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

3 משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.

4 אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.

לגיוונים: מוסיפים בצל קטן קצוץ דק, או 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס (או גם וגם).

>> לקינוח: בשבוע שעבר הכנו קסטה סיציליאנה
>> ועוד משהו שתמיד כדאי לדעת: ככה מכינים שמן בטעמים