נודלס עם ירקות בסיר אחד
אם רק היינו יכולים להקדיש ביום ראשון טיפה זמן ולהתארגן על אוכל לכל המשפחה שיספיק ליומיים-שלושה, כל כך היינו עושים את זה! רגע, כשחושבים על זה, אנחנו לגמרי יכולים! מתחילים עם סיר נודלס ב-10 דקות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מאז שהתמכרתי לסרטוני אווירה קוריאניים, רוב מנות הנודלס שאני מכינה הן מהסוג המסולסל (כאלו שמוצאים באריזות של מנות נודלס מהירות בכוס), בעיקר כי קל לילדים לאכול אותם וכי ההכנה שלהם מהירה מאוד. את הנודלס ברוטב הזה אני מכינה כשאני צריכה אוכל חם, ועכשיו. לנודלס לוקח 2-3 דקות להתרכך ברוטב, הירקות שאני מוסיפה הם קפואים ולכן מוכנים תוך דקה-שתיים ובסך הכל שכללתי את המתכון הזה כדי שיהיה מוכן בעשר דקות פלוס מינוס.
הנוסחה הבסיסית היא חבילת נודלס מסולסלים (70 גרם) על כוס מים רותחים אחת וכוס ירקות קפואים אחת. הנודלס האלו נמכרים ארוזים בחבילות אישיות וכל חבילה היא מנה לאדם אחד. המתכון הזה הוא ל-5 מנות.
מרכיבים (5 מנות):
5 כפות רוטב סויה
5 כפות רוטב דגים (לא חובה)
4 כפות סוכר
2 כפות שטוחות של רוטב צ'ילי, או רוטב חריף אחר (גוצ'וג'אנג, סמבלק אולק, סרירצ'ה, ואפשר גם להשמיט לגמרי)
כמה טיפות שמן שומשום
5 שיני שום מגוררות
3-4 כפיות ג'ינג'ר מגורר
5 כוסות מים רותחים
5 חבילות אטריות מסולסלות (70 גרם כל אחת)
5 כוסות לקט ירקות קפואים (או לחלופין חצי כוס אפונה קפואה וחצי כוס תירס קפוא או מקופסה)
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
כוסברה קצוצה (לא חובה)
מעט רוטב סויה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר סויה, רוטב דגים, סוכר, צ'ילי, שמן שומשום, שום וג'ינג'ר מגוררים. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
2 מוסיפים את הנודלס: בהתחלה זה נראה שאין מספיק נוזלים, אבל הופכים אותם אחרי כמה שניות ברוטב ומנענעים עם מזלג ותוך כמה שניות הם נפרדים מגוש לאטריות ברוטב. מבשלים 2 דקות ברתיחה.
3 מוסיפים את הירקות הקפואים ומבשלים עוד כמה דקות, רק עד שהירקות מתחממים. מכבים את האש.
לבלוג של עידית - טעים!
4 קוצצים את הבצל הירוק ו/או הכוסברה ומגישים מיד עם עוד קצת רוטב סויה (אם רוצים).