אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

טורטיית בטטה ושיטאקה

לארוחה הזו יש טעם מקורי ומיוחד, והיא גם בריאה, גם מהירה להכנה וגם אפשר לקחת אותה טייק אווי ולאכול על הדרך. לנו זה נשמע מנצח

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 14/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 עלי טורטייה מקמח מלא

בטטה גדולה

15 פטריות שיטאקה יבשות שהושרו במים חצי שעה

2 כפות שמן זית

רבע כוס רוטב סויה

רבע כוס סילאן

2 גבעולי בצל ירוק

חופן נבטי חמנייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הבטטה לכחצי שעה בתנור, עד שהיא מתרככת.

 

2 מסננים, סוחטים וחותכים לרצועות את פטריות השיטאקה.

 

3 במחבת קטנה מחממים מעט שמן ומטגנים מעט את רצועות הפטריות.

 

4 בקערה קטנה מערבבים את הסויה והסילאן. מנמיכים את האש, מוסיפים את הרוטב לפטריות שבמחבת ומערבבים כ-3 דקות נוספות עד שהפטריות סופגות את הרוטב.

5 מרכיבים את המנה: פותחים את הבטטה, פורסים ממנה רצועות ללא קליפה ומניחים במרכז הטורטייה. מסדרים מעל 5-6 רצועות של פטריות, 3 רצועות של בצל ירוק וחופן נבטי חמנייה. מקפלים את החלק התחתון לכיוון המרכז, סוגרים מצד אחד ומגלגלים לכיוון הצד השני.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס קישואים ומנגולד