אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל שעועית צהובה

תבשיל מהיר, בריא וטעים עם שעועית צהובה, עלי סלק וכרשה. נשמע טעים? חכו שתגיעו לחלק שבו מוסיפים פנימה לימון קצוץ על קליפתו

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשווקים אפשר למצוא שעועית צהובה טובה ויפה. התחשק לי לגוון ולא ליפול למתכונים המוכרים של שעועית צהובה בעגבניות או בפירורי לחם. אז שילבתי אותה עם עלי סלק, שבאותה מידה יכלו להיות עלי מנגולד, תרד, קייל או כל עלה ירוק עונתי, והתוספת הלימונית מייצרת את הטעם הייחודי מאוד של התבשיל. אפשר לאכול כמנה עיקרית, חם על מצע של דגן מלא או לבד כתוספת.

מרכיבים :

1 כרשה, חצויה לאורכה ופרוסה לרצועות

3 שיני שום, קצוצות

1/2 קילו שעועית צהובה, קטומת קצוות וחצויה (או קפואה מופשרת)

5 עלי סלק גדולים או 8 קטנים חתוכים לרצועות

1/2 לימון, קצוץ על קליפתו

3/4 כוס מים רותחים

1 כפית מלח מחוקה

1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הכרשה והשום במשך כ-5 דקות, עד שהכרשה קצת מתרככת.

2 מוסיפים את השעועית והמים, מתבלים ומבשלים 5 דקות, על אש קטנה.

3 מוסיפים את עלי הסלק ומבשלים 5 דקות נוספות.

4 מכבים את האש, מוסיפים את הלימון ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו קרקר בריאות תוצרת בית