מוזלי ביתי
כמו במסעדה, רק יותר טוב: גרנולה ביתית, יגורט ופירות טריים - ככה מתחילים יום כמו שצריך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
גרנולה (ראו מיד)
יוגורט - חצי גביע עד גביע לכל סועד
פירות פרוסים או קצוצים - ככוס לכל סועד (המומלצים: תפוזים, קלמנטינות, אגסים, קיווי, תפוחים)
דבש, סילאן או מעדן פרי
לגרנולה:
400 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
כוס אגוזי פקאן
כוס שקדים, שלמים או פרוסים
3/4 כוס גרעיני חמנייה
3/4 כוס גרעיני דלעת
חצי כוס קוקוס
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה
כוס דבש או סילאן
כוס צימוקים או חמוציות
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.
2 ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.
3 שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.
6 מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
7 כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים או החמוציות, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.
8 למוזלי: מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש, סילאן או מעט מעדן פרי ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!