אוכל
צילום׃ IngaNielsen, Istock

מוזלי ביתי

כמו במסעדה, רק יותר טוב: גרנולה ביתית, יגורט ופירות טריים - ככה מתחילים יום כמו שצריך

| mako אוכל | פורסם 09/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גרנולה (ראו מיד)

יוגורט - חצי גביע עד גביע לכל סועד

פירות פרוסים או קצוצים - ככוס לכל סועד (המומלצים: תפוזים, קלמנטינות, אגסים, קיווי, תפוחים)

דבש, סילאן או מעדן פרי

לגרנולה:

400 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)

כוס אגוזי פקאן

כוס שקדים, שלמים או פרוסים

3/4 כוס גרעיני חמנייה

3/4 כוס גרעיני דלעת

חצי כוס קוקוס

קמצוץ מלח

100 גרם חמאה

כוס דבש או סילאן

כוס צימוקים או חמוציות

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.

2 ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.

3 שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.

6 מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

7 כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים או החמוציות, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.

8 למוזלי: מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש, סילאן או מעט מעדן פרי ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן