אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עגבניות עם קציצות

אין גשם? נתעלם מהעניין עם מרק שהוא כולו קערה של נחמה, שיכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמו. פחות משעה כולל הכל, והוא שלכם

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

3 בצלים, חתוכים גס

5 עגבניות, חתוכות גס

3 שיני שום, קצוצות

260 גרם רסק עגבניות

260 גרם עגבניות מרוסקות

2 כוסות מים חמים (אפשר לשחק עם כמות המים, בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

כף סוכר

מלח

חופן ענפי תימין

לקציצות:

500 גרם הודו טחון קפוא

1 בצל מגורר

כפית פפריקה מתוקה

שן שום, קצוצה

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה (לא חובה)

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השום לעוד דקה נוספת. 

2 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, המים, הצ'ילי הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3 בזמן שהמרק מגיע לרתיחה, מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומעבירים לסיר המרק (אחרי הרתיחה). מוסיפים גם את התימין ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות.* אפשר להגיש כך, ואפשר גם להוסיף 2 כפות של אורז לבן מבושל למרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו נודלס עוף מוקפץ עם ירקות