אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שקשוקה ירוקה עם מנגולד וכרישה

אחרי שטעמתי אותה בבית קפה, ידעתי שאני חייבת לשחזר אותה בבית. התוצאה: שקשוקה טעימה ומזינה בטירוף, עם הרבה ירוקים וקצת עגבניות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 24/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הייתה איזה שקשוקה ירוקה בקפה בנווה צדק שמאוד אהבתי. היו בה תרד ומנגולד, בלי עגבניות כלל, והיא הייתה חלבית ועשירה. בבית הכנתי גרסה זריזה ובריאה שלה, עם מנגולד, כרשה וחלב קוקוס, ולא יכולתי להתאפק אז הוספתי גם נגיעה של עגבניות שרי קטנות. יצא נפלא. הולך מצוין עם פיתה מקמח מלא.

מרכיבים :

4-5 עלי מנגולד גדולים

מעט שמן קוקוס או שמן זית

1 כרשה קטנה, חתוכה לפרוסות

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/3 כפית מלח

2-3 כפות מים (לפי הצורך)

ביצים כמספר הסועדים

5 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מפרידים את החלק האמצעי (הבהיר) של עלה המנגולד מהחלק החיצוני (הכהה). חותכים לרצועות.

2 מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את החלק הבהיר של המנגולד ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, מערבבים, מתבלים ומכסים. מבשלים 5-10 דקות, עד שכל הרכיבים מתרככים. אם יש צורך ונגמרים הנוזלים, מוסיפים מעט מים.

4 מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, זורים פלפל שחור ומכסים. מבשלים על אש קטנה עד שהביצה עשויה במידה הרצויה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט פסטה טעים ובריא