אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט עדשים וקינואה בסיר אחד

מתבאסים ללכלך שני סירים בשביל ארוחה אחת? אין שום סיבה לעשות את זה: פשוט מבשלים את העדשים והקינואה ביחד (קודם את העדשים, ואז מוסיפים קינואה) וממשיכים משם. במחבת ליד תמצאו את הבצל המטוגן ושאר ההפתעות

| mako אוכל | פורסם 12/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס עדשים ירוקות

כוס קינואה

שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים

2 גזרים, מגוררים גס

חצי כוס חמוציות

חצי כוס אגוזי מלך, שבורים גס

צרור כוסברה, קצוץ

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים, מעבירים לסיר גדול וממלאים בהרבה מאוד מים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

2 מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות (שימו לב, אנחנו מבשלים פה את הקינואה כמו פסטה ולא כמו אורז, כלומר בהרבה מים רותחים). טועמים את העדשים והקינואה, ואם הן מוכנות מסננים מיד. בסלט הזה אנחנו לא רוצים שהן יהיו מבושלות מדי ומתפוררות, אלא שתישאר בהן מידה של פריכות.

3 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר, החמוציות והאגוזים ומטגנים עוד 5-10 דקות תוך ערבוב.

4 מערבבים את העדשים, הקינואה ותערובת הבצל בקערה. מוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שוב. טועמים ובודקים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית, מיץ לימון או מלח.