אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

פלאפל אפוי

הוא קריספי מבחוץ, נימוח בפנים וטעים בכל מצב. במקום להתמודד עם הצרבות שמתלוות לכל כדורי הפלאפל המטוגנים, למה שלא תכינו פלאפל אפוי אצלכם בבית? תועפות של טחינה מעל ואתם על הגל

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 07/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (28 מנות):

1 כוס גרגירי חומוס (אחרי השריה של לילה שלם בקערה עם הרבה מים)

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

2 כפיות אבקת צ'ילי

6 שיני שום

1 בצל סגול בינוני

2 כפות טחינה גולמית

חצי כפית סודה לשתייה

1 כף פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית כמון

שמן לריסוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומניחים בצד.

2 מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי (הגרגירים צריכים להיות בעובי של בורגול גס). מעבירים את הגרגירים לקערה גדולה ומניחים בצד.

3 מניחים במעבד המזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, הצ'ילי, השום, הבצל והטחינה. טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה דק.

4 מעבירים את התערובת הקצוצה לקערת הגרגירים הטחונים ומערבבים. מוסיפים פנימה את הסודה לשתייה, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב.

5 מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג. מניחים את הכדורים על נייר הפרגמנט ומרססים במעט שמן.

6 אופים את הפלאפל כ-20 דקות בתנור ומגישים חם.

רוצים לזכות במיקסר? ספרו לנו מה הטיפ שלכם לאפייה עם שמרים ותוכלו לזכות

>> בפעם הקודמת הכנו מרק עדשים כתומות וקישואים