המוקפץ האסייתי הישראלי שלי
המוקפץ הזה לא נאמן למסורות הסיניות, ואם תגישו אותו בסין כנראה אף אחד לא יסכים אפילו לטעום. אבל הוא שלנו, והוא טעים למות, והילדות נטרפות כשאני מכינה אותו, שזה הכי חשוב. מתכון בונוס: עוף מטוגן חמוץ-מתוק
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
פעם בכמה זמן אני עושה הפסקה מכל האוכל המסורתי ומכינה ארוחת שבת אסייתית. הבנות שלי מתלהבות מאוד כשזה קורה, הפולני שלי קצת פחות (לא נורא) - אבל לי זה ממש כיף כי זה כלום עבודה לעומת האוכל הרגיל שאני מכינה כל שישי. וחוץ מזה, תמיד טוב לצאת מהקיבעון ולחשוף את הבנות לסגנונות וטעמים חדשים.
מה גם שהסגנון הסיני של כל המוקפצים וחבריהם הפך עם השנים לחלק אינטגרלי מהתפריט הישראלי, וגם הטעמים שלו הרי ישראליים לגמרי. בינינו, הרי בסין או הונג קונג לא תמצאו שום זכר לטעם של המוקפץ שאנחנו מכינים כאן וקוראים לו בגאווה "סיני".
לפני 8 שנים טיילתי בסין, והייתי בשוק לגלות שהאוכל שאני מזמינה שם במסעדה פחות טעים לי מהאוכל הסיני שאני קונה ברמלה. הפולני שלי הסתכל עליי במבט עקום ואמר שזה פשוט שבארץ הרסו את הטעמים האמיתיים כשניסו להתאים אותם לחך הישראלי. לדעתי זה כמובן ממש לא נכון – לקחנו מהם את הרעיון, קצת טכניקות, קצת טעמים, והרכבנו מנה ישראלית סטייל סין, הכי טובה שיש. עד היום אנחנו לא מסכימים על זה, אבל מה אכפת לי. טעים לי? טעים לבנות שלי? זה הכי חשוב (ועכשיו זה יהיה טעים גם לכם).
אז השבוע הכנתי לכם פסטה מוקפצת עם עוף וירקות, וגם נתחי עוף בציפוי חמוץ-מתוק – שתי מנות שגם הילדים וגם המבוגרים בחבורה ימותו עליהן. שנתחיל?
מרכיבים :
למוקפץ:
חצי חבילה פסטה (ספגטי או מה שמתחשק)
חצי קילו חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות
2-3 כפות שמן, לטיגון
1 בצל גדול, פרוס
2 גזרים
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
קופסת תירס גמדי, פרוסים לאורך
חצי חבילת נבטים
רבע כרוב, חתוך לרצועות
חצי סלסלת פטריות, פרוסות
לרוטב למוקפץ:
חצי כוס מים (אפשר את הנוזלים של התירס הגמדי)
כפית קורנפלור
חצי כפית פפריקה
רבע כוס רוטב סויה
חצי כוס רוטב טריאקי
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס סילאן
לעוף חמוץ-מתוק:
חצי קילו חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות
כוס קמח תופח
ביצה
חצי כוס מים
כפית מיונז
חצי כפית חרדל
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
רבע כפית מלח
שמן, לטיגון
לרוטב לציפוי העוף חמוץ-מתוק:
2 כפות שמן
4 שיני שום, קצוצות
חצי כוס רוטב טריאקי
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מחצי לימון
כף סוכר חום
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כוס סילאן
אופן ההכנה:
מוקפץ:
1 מבשלים את הפסטה וחזה העוף ביחד בסיר, לפי הוראות היצרן של הפסטה (זאת לא טעות, מדובר בקיצור דרך נפלא). בזמן הזה מקפיצים את הירקות.
2 מחממים את השמן במחבת עמוקה, ואז מוסיפים את כל הירקות. מדי פעם מערבבים ומקפיצים את הירקות במחבת, כדי שכולם יתרככו קצת. הערה חשובה: אנחנו לא רוצים שהירקות יתרככו לגמרי, כי אז כל המנה תהפוך לסמרטוט. אנחנו רוצים שהם יתרככו רק קצת ולא מעבר לזה.
3 מוסיפים את הפסטה והעוף המסוננים, ומכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את המים, הקורנפלור (להסמכה) וכל שאר המרכיבים. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מקפיצים ביחד עוד דקה-שתיים ומגישים.
חזה עוף חמוץ-מתוק:
1 מערבבים יחד את הקמח, הביצה, המים, המיונז, החרדל, רוטב הסויה, הטריאקי והמלח. מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומניחים לכמה דקות.
2 מחממים מחבת עם שמן עד רבע הגובה.
3 מטגנים את חתיכות העוף המצופות משני הצדדים, ומוציאים.
4 במחבת נוספת מכינים את הרוטב לציפוי: מחממים את השמן יחד עם השום ואחרי דקה מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
5 מוסיפים את חזה העוף המטוגן, ומגישים (אפשר עם שומשום קלוי).