אוכל
צילום׃ siamionau pavel, shutterstock

תבשיל סלמון ואורז מהיר

כמה אנחנו אוהבים סלמון, וכמה אנחנו אוהבים אותו עם אורז. עם המתכון הזה אתם מתקתקים בחצי שעה תבשיל של אורז וגזר עם צ'אנקים של סלמון עסיסי. 5 מרכיבים, ויש לכם ארוחת ערב מהסרטים

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 29/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 231 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי אורז

3 כפות שמן זית

1 גזר גדול, מגורד

1 ק"ג פילה סלמון

רבע כוס רוטב טריאקי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את האורז והגזר המגורד עם כף שמן למשך דקה. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים וחצי כפית מלח ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז 20 דקות, מבלי לפתוח את המכסה.

>> מתכונים לפסח

2 מחממים את יתרת השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל בהמשך את כל האורז). מפלפלים מעט את נתח הסלמון כשהוא מונח על הצד של העור ומטגנים 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עוד דקה, עד שצבעו הופך אטום לכל אורכו. אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לכמה חלקים ולצרוב אותם יחד. מוציאים את הסלמון מהמחבת (משאירים את המחבת עם השמן על הכיריים) ומפרקים אותו לחתיכות בגודל ביס (אפשר בעזרת מזלג, הן לא צריכות להיות אחידות).

3 אחרי שהאורז התבשל 20 דקות, מכבים את האש ומחכים 5 דקות נוספות מבלי להרים את המכסה. לאחר מכן פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעזרת מזלג.

4 מעבירים את האורז למחבת שעל הכיריים ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הטריאקי ונתחי הסלמון ומערבבים היטב כדקה. מגישים מיד.