אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז עם נקניקיות וירקות

לפעמים אין זמן להתלבטויות. לפעמים (בעיקר כשיש ילדים בתמונה, אבל לא רק) צריך אוכל, ועכשיו. למצבים האלה נועד המתכון הזה - אורז, ירקות, נקניקיות (גם צמחיות הולך), הכנה פשוטה וזריזה ויש יופי של ארוחה חמה

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 12/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס אורז פרסי

6 נקניקיות (אנחנו השתמשנו בצמחוניות), לא קפואות

חצי ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים (לא חובה)

פלפל אדום, פרוס לטבעות

רוטב סויה (לא חובה)

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את האורז במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להלבין. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומטגנים עוד 2 דקות.

2 מוסיפים 2 כוסות מים וכפית שטוחה של מלח ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מניחים לסיר לעוד 5 דקות לפני שפותחים.

4 בזמן שהאורז מתבשל פורסים את הנקניקיות לטבעות (או לחצאי טבעות, אם יש ילדים קטנים) ומטגנים אותן ואת רצועות הפלפל במחבת עם מעט שמן זית עד שהפלפל מתרכך והנקניקיות מקבלות צריבה יפה. 

5 מוסיפים את האורז המבושל עם הברוקולי ומערבבים היטב.

6 מוסיפים מעט מלח או רוטב סויה ומגישים.

הערות: 

* אפשר להכין את המתכון עם נקניקיות צמחוניות (ככה אנחנו עשינו).

* אם מתחשק להשקיע, אפשר לא לבשל את הברוקולי עם האורז אלא לאדות אותו במחבת עד שהוא מתרכך. אנחנו התעצלנו.

* אפשר להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר שמתחשק - אפונה, שעועית ירוקה ואפילו לקט ירקות מוכן. את הפלפל האדום אנחנו ממליצים לא להחליף, כי הוא מוסיף לאורז מתקתקות נעימה.

* אם הילדים שלכם זורמים עם בצל מטוגן, שווה להוסיף בצל יחד עם הפלפל והנקניקיות.