צילום׃ דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן
שווארמה פרגיות
מנה ביתית ונהדרת בחמש דקות עבודה. לא תאמינו כמה זה טעים כשמכינים את זה לבד
בני סיידא | חבל על הזמן, הוצאת מודן
| פורסם 22/03/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
600 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכים לרצועות
1 כפית כמון
1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)
1 כפית סומאק
מלח
פלפל שחור גרוס
50 גרם צנוברים, קלויים (לא הכרחי)
להגשה:
טחינה ירוקה
צנוניות
סלט ירקות
הריסה
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות והתבלינים ומטגנים על להבה בינונית כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב ונעשה רך.
2 מוסיפים את הצנוברים ומטגנים דקה. מגישים חם, עם התוספות שאוהבים. אפשר בתוך פיתה או לאפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!