אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בקר ברוטב שקשוקה

מה קורה כשמצרפים שני מאכלים אלמותיים - שקשוקה וקציצות - למחבת אחת גדולה ומהבילה? מקבלים מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. אז עשו טובה, תקראו לנו כשמוכן

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 19/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות (12-15 יחידות):

חצי קילו בשר בקר טחון

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

כפית כמון או יותר, לפי הטעם

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

כפית פפריקה מתוקה

ביצה

כפית בהרט

2 כפות פירורי לחם או קמח מצה

לרוטב שקשוקה:

4 כפות שמן זית, לטיגון

1 בצל, קצוץ דק

2 פלפלים חריפים, פרוסים דק

4 עגבניות, חתוכות לקוביות

5 שיני שום, פרוסות

כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

3 כפות רוטב צ'ילי

שלושת-רבעי כוס מים

2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. יוצרים כדורים, מסדרים על תבנית ומעבירים למקרר.

2 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה וכבדה כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים.

3 מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ורוטב הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את המים והרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הקציצות בזהירות, מניחים להן להתבשל ללא כיסוי כ-5 דקות (לא מערבבים, כי הקציצות עדיין לא יציבות), ואז עוטפים אותן בעדינות ברוטב בעזרת כף. אם צריך מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים.

5 מבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות על אש נמוכה. אם רוצים, אפשר להפוך אותן באמצע הבישול.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> ומה ליד? אורז חגיגי וטעים טעים

>> כל המתכונים לפסח

>> טיפים למטבח