קציצות בקר ברוטב שקשוקה
מה קורה כשמצרפים שני מאכלים אלמותיים - שקשוקה וקציצות - למחבת אחת גדולה ומהבילה? מקבלים מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. אז עשו טובה, תקראו לנו כשמוכן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות (12-15 יחידות):
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית כמון או יותר, לפי הטעם
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
ביצה
כפית בהרט
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
לרוטב שקשוקה:
4 כפות שמן זית, לטיגון
1 בצל, קצוץ דק
2 פלפלים חריפים, פרוסים דק
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
5 שיני שום, פרוסות
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
3 כפות רוטב צ'ילי
שלושת-רבעי כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. יוצרים כדורים, מסדרים על תבנית ומעבירים למקרר.
2 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה וכבדה כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים.
3 מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ורוטב הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את המים והרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את הקציצות בזהירות, מניחים להן להתבשל ללא כיסוי כ-5 דקות (לא מערבבים, כי הקציצות עדיין לא יציבות), ואז עוטפים אותן בעדינות ברוטב בעזרת כף. אם צריך מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים.
5 מבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות על אש נמוכה. אם רוצים, אפשר להפוך אותן באמצע הבישול.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל