פסטה עם טונה ועגבניות
חשבו כמה אתם משקיעים במתכון הזה (5 מרכיבים די בסיסיים, כמה דקות של עבודה) וכמה אתם מרוויחים ממנו (ארוחת צהריים טעימה ומשביעה) - ותגלו את העסקה המשתלמת של החיים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה (500 גרם)
שמן זית
5 כפיות צלפים
500 גרם עגבניות שרי, אפשר בצבעים שונים, חצויות
300-400 גרם טונה בשמן
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 בינתיים מטגנים במחבת גדולה את הצלפים עד שהם מקבלים גוון כהה וקריספיות, מוציאים ומניחים בצד.
3 מוסיפים למחבת שמן זית בנדיבות, את חצאי העגבניות ואת הטונה ומטגנים שתי דקות. אם אתם אוהבים עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום זה הזמן להוסיף גם אותם.
4 מוסיפים שתי מצקות ממי הבישול של הפסטה ומביאים את הרוטב לרתיחה.
5 כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומוסיפים למחבת המבעבעת. מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מתכסה ברוטב.
6 מגישים עם צלפים מטוגנים.
הצעות ושדרוגים:
** לגרסה טבעונית החליפו את הטונה בארטישוק משומר, רצוי מתוצרת איטלקית.
** לא אוהבים צלפים? החליפו אותם בזיתי קלמטה מגולענים, והוסיפו למנה גם קורט מלח גס.
** לגרסה חריפה הוסיפו למחבת צ'ילי טרי או יבש יחד עם העגבניות.
** את עגבניות השרי ניתן להחליף בעגבניות רגילות חתוכות גס, רצוי מסוג תמר או מגי.