פשטידת כרובית עם פטנט
אותה פשטידה בגישה כל כך שונה: מהיום, לא מבשלים את הכרובית לפני, אלא קוצצים אותה דק - זה גם חוסך זמן וגם ממש טעים. ואם יש לכם מעבד מזון, זה בכלל רק כמה דקות קטנות של עבודה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כחצי כרובית בינונית
בצל יבש, קצוץ
3 ביצים
1 גביע (250 גרם) קוטג' (עדיף עזים)
שן שום, כתושה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא, או קמח מלא
כפית אבקת אפייה
מעט אגוז מוסקט
כפית מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2 שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים אותה לחתיכות קטנות (בערך בגודל של 2-3 ס"מ).
3 מעבירים את הכרובית למעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד שהיא קצוצה די דק (אפשר לקצוץ במעבד מזון גם את הבצל). למי שאין מעבד מזון, ניתן לקצוץ את הכרובית בעזרת סכין.
4 מערבבים בקערה את הביצים והקוטג', ומוסיפים את השום הכתוש, הכרובית והבצל הקצוץ. מערבבים.
5 מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים.
6 מכניסים לתבנית אפייה (מרובעת או עגולה, בגודל בינוני) משומנת קלות ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה מלמעלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.