פיתות ביס ממולאות
את הפיתות הקטנות האלו אומנם מכינים מאפס, אבל אנחנו נשבעים שזה רק נראה מסובך. מנה פחמימתית מענגת במילוי של תפוח אדמה, שצורבים על המחבת וזוללים בכיף אינסופי (פראייר מי שעוצר אחרי אחת)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (8 פיתות):
1 כוס קמח תופח
רבע כף מלח
1 כף חמאה מומסת
5 כפות חלב
למילוי:
2 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
כף חמאה
2 כפות חלב
קורט מלח
גבינה צהובה מגורדת
לטיגון:
כף חמאה
אופן ההכנה:
1 לשים בקערה קמח תופח, מלח, חמאה וחלב עד ליצירת בצק אחיד (אפשר ללוש ידנית או 2 דקות במיקסר).
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
3 בינתיים מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (20-40 דקות, תלוי בגודל הקוביות), מסננים ומועכים. מוסיפים חמאה, חלב ומלח ומערבבים.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. קורצים 8 עיגולים גדולים יחסית בעזרת כוס או קורצן (אפשר גם עיגול אחד גדול).
5 מניחים במרכז כל עיגול בצק כף פירה וכף גבינה מגוררת וסוגרים לצורת כדור מעוך מעט (קצת כמו קובה).
6 ממיסים כף חמאה במחבת ומטגנים את הפיתות הממולאות על אש נמוכה כ-10 דקות מכל צד, עד שהן חרוכות ומוכנות.
** מומלץ להגיש לצד שמנת עם סומאק או ציזיקי.
** ניתן להוסיף למילוי פרמזן, מוצרלה או בצל מטוגן (מומלץ!).
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.