צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות
ארוחה מהירה ובריאה בסיר אחד - והפעם שילוב מנצח של קינואה, אטריות ועוף. עם התיבול הנכון - קארי, כורכום ופפריקה - תקבלו מנה מנחמת ומשביעה, שאחריה לא תרצו יותר כלום
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 12/04/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
4 פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות), חתוכות לקוביות
1 כוס אטריות בינוניות
כוס וחצי קינואה
1 כפית קארי
1 כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות מרק עוף או מים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
חצי צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את השום והפרגיות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את האטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות.
2 מוסיפים את הקינואה, הקארי, הכורכום והפפריקה ומערבבים.
3 מוסיפים את מרק העוף (או המים), המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהקינואה מוכנה.
4 משאירים לצינון כ-10 דקות, מוסיפים כוסברה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.