קיש בצל וכרישה מקמח מלא
מרגע שנתקלנו במתכון הזה כל מה שמתחשק לנו לעשות זה להריץ מהר את פסח ולהגיע ישירות לשבועות - החג שיודע לתת כבוד למאפים האלה. ותאמינו לנו, לקיש הזה, עם פירורי הקראמבל הזהובים, מגיע ים של כבוד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
260 גרם קמח מלא
כפית מלח דק
כף תימין או אורגנו טרי, קצוץ
30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
190 גרם חמאה רכה
2-3 כפות מי קרח
למלית:
מכל קוטג' 5%
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה (רצוי 15%)
מכל (250 גרם) גבינה לבנה
2 ביצים גדולות
2 כפות קמח לבן רגיל
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
לבצלים:
3 בצלים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
כרישה אחת, פרוסה לפרוסות דקות (החלק הלבן בלבד)
שן שום כתושה
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן.
2 מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד.
3 מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף.
4 מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
5 הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד.
6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית.
9 מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה).
10 מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית.
11 מעבירים פנימה את המלית.
12 מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס.
13 מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה.
14 אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.