אוכל
צילום׃ דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

אסייתי למתחילים: חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ורוטב סויה. חצי שעה וזה על השולחן

בני סיידא | חבל על הזמן, הוצאת מודן | פורסם 23/03/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

400 גרם שעועית ירוקה שלמה עדינה מוקפאת

600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן שומשום

3 כפות שמן קנולה או שמן סויה

1 כף ג'ינג'ר, מגורר גס

8 שיני שום, 4 פרוסות ו-4 כתושות

1 פלפל חריף, נקי מגרגירים וקצוץ

3 בצלים ירוקים, קצוצים

3 כפות דבש

6 כפות רוטב סויה

להגשה:

חופן אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס

חופי אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית במים רותחים כ-4 דקות עד שהיא מתרככת מעט ומעבירים לקערת מי קרח ל-10 דקות. מסננים ומייבשים.

2 מתבלים את רצועות העוף במלח ופלפל. מחממים בווק את שני סוגי השמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב נמרץ, עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3 מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום הפרוס והכתוש, הפלפל החריף והבצל הירוק ומקפיצים 3 דקות.

4 מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים את השעועית הירוקה, הדבש ורוטב הסויה ומקפיצים עוד 3-2 דקות, עד שהעוף עשוי לחלוטין והרוטב עוטף היטב את כל המרכיבים. מגישים על אורז לבן, בעיטור האגוזים והפטרוזיליה הקצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה