עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה
אסייתי למתחילים: חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ורוטב סויה. חצי שעה וזה על השולחן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
400 גרם שעועית ירוקה שלמה עדינה מוקפאת
600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן שומשום
3 כפות שמן קנולה או שמן סויה
1 כף ג'ינג'ר, מגורר גס
8 שיני שום, 4 פרוסות ו-4 כתושות
1 פלפל חריף, נקי מגרגירים וקצוץ
3 בצלים ירוקים, קצוצים
3 כפות דבש
6 כפות רוטב סויה
להגשה:
חופן אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
חופי אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית במים רותחים כ-4 דקות עד שהיא מתרככת מעט ומעבירים לקערת מי קרח ל-10 דקות. מסננים ומייבשים.
2 מתבלים את רצועות העוף במלח ופלפל. מחממים בווק את שני סוגי השמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב נמרץ, עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
3 מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום הפרוס והכתוש, הפלפל החריף והבצל הירוק ומקפיצים 3 דקות.
4 מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים את השעועית הירוקה, הדבש ורוטב הסויה ומקפיצים עוד 3-2 דקות, עד שהעוף עשוי לחלוטין והרוטב עוטף היטב את כל המרכיבים. מגישים על אורז לבן, בעיטור האגוזים והפטרוזיליה הקצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!