מעקודה
היום שבו הבנו שלא חייבים להיות מרוקאים אסלים בשביל להכין מעקודה היה נקודת ציון קולינרית בחיים שלנו. פשטידת תפוחי אדמה וביצים שמכינים במחבת - כמה פשוט, ככה מהמם
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
1 צרור פטרוזיליה
5 ביצים
חצי כף אבקת אפייה
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
לטיגון:
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מגררים את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה וקוצצים את הפטרוזיליה.
2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת בינונית (או סיר נון סטיק) עם שוליים גבוהים.
4 שופכים פנימה את הבלילה, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כך 15-20 דקות.
5 הופכים את המעקודה: מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה, והופכים אליה את המעקודה בזהירות. מחליקים את המעקודה מיד בחזרה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות.
6 הגשה: ממתינים שהמעקודה תתקרר ותתייצב ורק אז פורסים אותה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים
** המעקודה אפילו יותר טעימה למחרת הכנתה.
** מי שאוהב או רגיל מהבית לטעם של אבקת מרק יכול להוסיף חצי כף עם שאר החומרים.